Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alcaraz e campion la Wimbledon! Carlitos a cucerit al doilea titlu de Grand Slam din carieră, după finala cu Djokovic

Dani Morar

Actualizat 16/07/2023 la 20:59 GMT+3

Carlos Alcaraz e campion la Wimbledon 2023, după o finală de vis cu Novak Djokovic. Spaniolul a pierdut primul set, dar a revenit extraordinar și s-a impus în decisiv după 4 ore și 46 de minute, cucerind al doilea titlu de Grand Slam al carierei.

Esultanza Carlos Alcaraz, Wimbledon, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz a câștigat finala de la Wimbledon cu Novak Djokovic, după un meci absolut superb, încheiat în 5 seturi. Spaniolul s-a impus cu 1-6, 7-6, 6-1, 3-6, 6-4, cucerind al doilea titlu de Grand Slam din carieră, după US Open 2022. Carlitos devine primul spaniol care câștigă la All England Club, după Rafa Nadal.
În ultimele 10 ediții ale finalei masculine de la Wimbledon, partida a fost câștigată doar de 3 ori de jucătorul care a pierdut setul inaugural (Djokovic – Federer, în 2014, Djokovic – Berrettini, în 2021 și Djokovic – Kyrgios, în 2022).
Primul set a fost unul cedat de Alcaraz fără drept de apel, scor 1-6. Primul game a fost unul absolut superb, iar Nole a fost nevoit să salveze o minge de break înainte de a-l câștiga. Sârbul a și alunecat la un retur al adversarului său, dar din fericire nu a fost nimic grav.
Djokovic și-a procurat apoi 3 mingi de break pe serviciul lui Carlitos, reușind să fructifice una dintre ele și să se distanțeze la 2-0. Pe serviciul lui Novak s-au jucat apoi două puncte superbe, înainte ca diferența să crească la 3-0.
picture

Punct de senzație în primul set al finalei dintre Djokovic și Alcaraz, de la Wimbledon

Nole a continuat să joace aproape perfect și a mai reușit un break, iar apoi a servit excelent și s-a distanțat la 5-0. Spaniolului nu îi ieșișe jocul până în acel moment, însă a început să schimbe ceva și să câștige teren.
A urmat și primul game pentru Alcaraz, important în vederea moralului pentru setul 2. Djokovic a închis primul set cu 6-1 , fără să mai piardă vreun punct pe propriul seviciu.
A urmat un set 2 absolut superb, care a durat aproape o oră și jumătate și la capătul căruia Alcaraz a egalat situația la 1. Spaniolul a început bine setul 2 și conducea cu 2-0, după ce s-a impus o dată pe serviciul advers.
A fost un moment în care Nole și-a dat un refresh și a egalat apoi la 2, câștigând cel mai lung schimb de mingi al meciului: 29 de lovituri. Sârbul a cerut susținerea publicului, salvând o minge de break.
picture

Pur și simplu...Novak Djokovic. Sârbul salvează incredibil o minge de meci, după schimbul meciului

La scorul de 3-3 s-a jucat punctul meciului, pe serviciul lui Alcaraz. Ambii jucători au atacat la fileu, iar Nole s-a aruncat după o minge, înainte ca ibericul să închidă punctul, iar mai apoi game-ul, cu un as.
S-a mers cap la cap până la 6-6, acolo unde Djokovic avea un record de 15 tiebreak-uri consecutive câștigate la turneele de Grand Slam. Carlitos a pus capăt acestei serii, impunându-se cu 8-6, după ce a salvat o minge de set. A fost cel mai lung set de la această ediție de Wimbledon.

Carlos Alcaraz e campion la Wimbledon! Finală superbă cu Novak Djokovic

Carlos Alcaraz este primul jucător de la Enzo Coucaud, la Australian Open, care câștigă un tiebreak în fața lui Nole. Sârbul avea 15 tiebreak-uri consecutive câștigate, cea mai lungă serie din Era Open.
Setul 3 a început din nou bine pentru Alcaraz, care a făcut break-ul și s-a distanțat la 2-0 și 3-1, înainte de cel mai lung game al meciului. S-a jucat timp de 26 de minute pe serviciul lui Nole, iar adversarul său a reușit al doilea break, profitând de a 6-a ocazie avută.
La 1-4, cu două break-uri pentru adversar, Djokovic a renunțat să mai lupte și a cedat setul cu 1-6, după fix o oră de joc. Spaniolul se apropia la doar un set de primul titlu la Wimbledon.
Novak a revenit extraordinar în setul 4, deși a dat semne de oboseală. Sârbul a făcut break-ul la scorul de 2-2, iar Alcaraz nu și-a ascuns frustrarea. Spaniolul a părut că cedează teren din acel moment și a mai pierdut o dată pe mâna sa, cedând setul cu 3-6.
picture

Carlos Alcaraz, la un set de titlu, la Wimbledon. Djokovic, fără replică

Setul 5 a fost câștigat cu 6-4 de Alcaraz, Nole cedând din punct de vedere psihic și lovindu-și racheta de fileu. Ibericul a devenit pentru prima dată în carieră campion la Wimbledon și are două trofee de Grand Slam în palmares.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo