Emma Răducanu a obținut un succes istoric la US Open, unde a câștigat trofeul dând peste cap toate calculele specialiștilor. Lumea tenisului mondial este la picioarele sportivei de numai 18 ani, iar majoritatea experților îi prevăd un viitor strălucit.
Eugenie Bouchard a lăudat-o pe sportiva cu origini românești, dar și pe adversara sa din finala de la Flushing Meadows, Leylah Fernandez. Canadianca a spus că diferența dintre aceste două tinere și celelalte mari jucătoare de tenis este făcută de modul în care se bucură de fiecare minut pe trecut pe teren.
"Cu toții am fost în această poveste, spunând că: 'Tenisul este atât de greu în mințile jucătorilor, ei nu pot concura cu presiunea, presa e prea dură cu acești copii.' Iar apoi le vezi pe Fernandez și Răducanu venind, se sting toate luminile, fac ochii mari și se bucură mult că se află acolo, bucurându-se de moment, fără să se gândească la culise, la afaceri.
Tenis
Emma Răducanu s-a săturat de critici și "contraatacă": "M-am descurcat mai bine decât majoritatea!"
01/12/2022 LA 17:05
Ele doar joacă meciul și înving alte jucătoare. Este atât de plăcut, iar contrastul este uriaș între ele și Naomi, care simte că are nevoie de o pauză și nu joacă cu bucurie", a declarat Eugenie Bouchard, potrivit Tennisworldusa.

Marion Bartoli nu crede că succesul Emmei Răducanu a fost întâmplător

Succesul Emmei Răducanu a impresionat-o și pe Marion Bartoli, campioana ediției din 2013 a turneului de la Wimbledon. Aceasta a fost plăcut surprinsă de performanța britanicei de la New York.
Fosta jucătoare de tenis a vorbit în podcastul Match Points despre Emma Răducanu, fiind convinsă că ce a făcut aceasta în cele trei săptămâni de la Flushing Meadows nu a fost o întâmplare, în ciuda faptului că Emma nu avea experiență și se afla la doar al doilea turneu de Grand Slam.
"Chiar dacă avea 0 experiență la acest nivel, nu am văzut nimic din jocul ei care să dea vreun semn de scădere. A arătat foarte multă încredere, dar și că este pregătită, în primul rând din punct de vedere mental. Cred că acest lucru se datorează și federației din Marea Britanie, care a făcut o treabă foarte bună în ultimii ani, oferindu-le jucătorilor șansa să audă ce vor găsi la aceste turnee de la cineva ca Andy Murray.
Să le spună cineva la ce să se aștepte, ce vor vedea, de ce au nevoie, cred că este un lucru extraordinar. La un moment dat nu mai este vorba de forehand și serviciu, ci de ceea ce crezi și despre aspectele mentale ale jocului.
Nu cred că se va opri aici. Nu poți să câștigi US Open fără să pierzi vreun set, nu poți fi norocoasă 10 meciuri la rând dacă nu ești deja la un anumit nivel. Nu văd de ce nu ar reuși pe viitor. Poate doar presiunea, dar eu cred că este pregătită pentru așa ceva. Nu cred că se va opri la un singur turneu de Grand Slam", a declarat Marion Bartoli.

US Open: Top 5 puncte reușite de Emma Răducanu la un Flushing Meadows de vis

Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
29/11/2022 LA 17:44
Tenis
Bencic, "extrem de încântată" de colaborarea cu Tursunov, după ce rusul a scăpat de Emma Răducanu
19/10/2022 LA 07:12