Emma Răducanu a scris istorie la US Open! Tânăra jucătoare britanică a devenit prima câștigătoare de Grand Slam care vine din calificări. Astfel, Emma Răducanu a avut nevoie de 10 partide pentru a ridica trofeul deasupra capului, într-o perioadă de 3 săptămâni. Pentru a face și mai impresionantă această performanță, Emma Răducanu a câștigat cele 10 partide fără să piardă vreun set.
În ultimul act de la Flushing Meadows, Emma Răducanu a învins o altă tânără jucătoare din circuitul WTA, Leylah Fernandez, scor 6-4, 6-3. Grație acestei victorii, Emma Răducanu se află în acest moment pe locul 23 WTA, după ce a intrat în turneul de la New York ca ocupanta locul 150 mondial.

US Open: Top 5 puncte reușite de Emma Răducanu la un Flushing Meadows de vis

US Open
Începe US Open 2022. Top 10 lovituri de la ediția de anul trecut de la Flushing Meadows
28/08/2022 LA 20:06

Marion Bartoli nu crede că succesul Emmei Răducanu a fost o întâmplare

Succesul Emmei Răducanu a surprins nu numai personalități din lumea tenisului, dar și din alte discipline sportive. Marion Bartoli, campioana ediției din 2013 a turneului de la Wimbledon, a fost și ea plăcut surprinsă de performanța britanicei de la New York. Fosta jucătoare de tenis a vorbit în podcastul Match Points despre Emma Răducanu, fiind convinsă că ce a făcut aceasta în cele trei săptămâni de la Flushing Meadows nu au fost o întâmplare, în ciuda faptului că Emma nu avea experiență și se afla la doar al doilea turneu de Grand Slam.
"Chiar dacă avea 0 experiență la acest nivel, nu am văzut nimic din jocul ei care să dea vreun semn de scădere. A arătat foarte multă încredere, dar și că este pregătită, în primul rând din punct de vedere mental. Cred că acest lucru se datorează și federației din Marea Britanie, care a făcut o treabă foarte bună în ultimii ani, oferindu-le jucătorilor șansa să audă ce vor găsi la aceste turnee de la cineva ca Andy Murray. Să le spună cineva la ce să se aștepte, ce vor vedea, de ce au nevoie, cred că este un lucru extraordinar. La un moment dat nu mai este vorba de forehand și serviciu, ci de ceea ce crezi și despre aspectele mentale ale jocului.
Nu cred că se va opri aici. Nu poți să câștigi US Open fără să pierzi vreun set, nu poți fi norocoasă 10 meciuri la rând dacă nu ești deja la un anumit nivel. Nu văd de ce nu ar reuși pe viitor. Poate doar presiunea, dar eu cred că este pregătită pentru așa ceva. Nu cred că se va opri la un singur turneu de Grand Slam", a declarat Marion Bartoli.
După victoria de la New York, Emma Răducanu va lua o pauză, pentru a își reveni după perioada petrecută în Statele Unite ale Americii. Cu toate acestea, sezonul nu s-a terminat pentru Emma Răducanu, care a declarat că dorește să își îmbunătățească jocul și palmaresul. În plus, sportiva a fost invitată la competiția organizată la Cluj la finalul lunii octombrie, Transylvania Open, al doilea turneu WTA găzduit de Cluj-Napoca în acest an, la care va participa și Simona Halep.
US Open
Djokovic spune aproape sigur "Adio, US Open".Noile protocoale anti-COVID diminuează șansele sârbului
03/08/2022 LA 08:22
US Open
Djokovic se pregătește ca și cum va juca la US Open. Anunțul sârbului și ce le-a transmis fanilor
30/07/2022 LA 16:18