Djokovic, nr. 6 ATP, care refuză vaccinul anti-Covid, încă spera că va fi prezent la ATP Masters 1.000 de la Montreal şi Cincinnati, care prefaţează US Open (29 august-11 septembrie), ultimul Grand Slam al anului.
În cazul US Open, pentru jucătorii fără certificat de vaccinare, organizatorii au anunţat anterior conform regulamentului Grand Slam, toţi jucătorii eligibili sunt înscrişi pe tabloul principal conform clasamentului lor cu 42 zile înainte de prima zi de luni a turneului.
Organizatorii de la Flushing Meadows au mai precizat că, dacă nu există certificat de vaccinare în vigoare pentru jucători, ei vor respecta poziţia guvernului SUA cu privire la călătoriile în ţară pentru cetăţenii nevaccinaţi din afara SUA.
US Open
Djokovic se pregătește ca și cum va juca la US Open. Anunțul sârbului și ce le-a transmis fanilor
30/07/2022 LA 16:18
Djokovic a declarat săptămâna trecută că se pregăteşte pentru US Open, unde speră să fie admis chiar dacă nu s-a vaccinat.
Petiţia în favoarea lui Djokovic s-a bucurat de multă susţinere şi s-a încheiat marţi cu aproape 50.000 de semnături, pentru că fanii îşi doresc ca cei mai buni jucători să poată participa la US Open, unde în cazul unui succes sârbul l-ar egala pe Rafael Nadal la numărul de titluri de Grand Slam (22).

Djokovic nu va găsi înțelegere la guvernul SUA pentru a participa la US Open

O postare pe Twitter evocă situaţia preşedintelui american Joe Biden, cu schema completă de vaccinare, dar care a fost testat pozitiv la Covid-19, la doar trei zile după ce a ieşit din izolarea impusă de un prim test pozitiv în data de 21 iulie.
''De patru ori vaccinat, Biden a fost testat pozitiv din nou la Covid-19. Dar Djokovic nevaccinat, recuperat după Covid-19, nu poate juca la US Open. El pare în aparenţă un risc prea mare pentru sistemul de sănătate al SUA'' se arată într-una din postările pe Twitter despre cazul jucătorului sârb.
Din cauza refuzului de a se imuniza, Djokovic a ratat şansa să-şi apere la începutul anului titlul la Australian Open, iar sârbul a spus apoi că preferă să nu joace la turnee, decât să se vaccineze.
Sursa: Agerpres
Turneul de la US Open, ultimul de Grand Slam din 2022, va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe Eurosport, în perioada 29 august - 11 septembrie.
US Open
Novak Djokovic, "interzis" la US Open: "Eu pot juca, dar Nole nu? Ridicol!"
17/06/2022 LA 06:03
US Open
Marion Bartoli, despre performanța Emmei Răducanu: "Nu poți fi norocoasă 10 meciuri la rând"
19/09/2021 LA 11:52