Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, "interzis" la US Open: "Eu pot juca, dar Nole nu? Ridicol!"

Cristian Mihală

Actualizat 17/06/2022 la 09:28 GMT+3

În proporție mare, Novak Djokovic va rata și ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open. Tennys Sandgren, unul dintre cei mai buni prieteni ai sârbului din circuit, critică politica SUA.

Novak Djokovic hat bei US Open den Grand Slam verpasst

Credit imagine: Getty Images

După ce nu i s-a permis accesul în Australia, pentru "openul vesel", unde ar fi plecat din postura de mare favorit, Nole nu va merge, foarte probabil, nici la US Open. Americanii nu permit intrarea în țară a persoanelor nevaccinate și nu se va face o derogare în cazul numărului 3 mondial.
Tennys Sandgren, fost sfertfinalist în două rânduri la Australian Open, a criticat vehement această politică a Statelor Unite, el și Djokovic fiind foarte buni prieteni. Yankeul nu înțelege cum el, care de asemenea nu e vaccinat, poate evolua la US Open, în timp ce sârbul va fi privat de o nouă prezență la un Grand Slam.
"Destul de rușinos că USTA nu se va lupta pentru o scutire în cazul lui Novak. Nu e de mirare că Guvernul nu și-a schimbat politica arhaică. Eu pot juca, dar el nu? Ridicol", a scris Tennys Sandgren pe Twitter.

Djokovic, șanse minime să joace la US Open

Djokovic nu va beneficia de clemență din partea autorităților, astfel că, la fel ca în Australia, îi va fi imposibil să pătrundă în țară.
Singura lui șansă ar fi legată de o schimbare de optică până în august în privința politicii de imigrare. Totuși, potrivit tennisuptodate.com o astfel de variantă iese din calcule, mai ales că un nou val de Covid-19 a lovit SUA în ultimele săptămâni.
Relația dintre Djokovic și US Open nu a fost niciodată una excelentă, sârbul trecându-și în cont "doar" 3 titluri la Flushing Meadows. În 2020, el a fost descalificat, după ce a lovit un arbitru, iar anul trecut a ratat șansa de a fi primul de la Rod Laver care face Marele Șlem, pierzând în finală cu Medvedev. Sârbul avea atunci opotunitatea de a deveni primul din istorie care ajunge la 21 de GS-uri în carieră.
Având șanse reduse să ajungă la US Open și la turneele din State care precedă marele turneu din SUA, marele obiectiv al lui Nole e Wimbledon 2022. Pe iarba londoneză se simte ca acasă - s-a impus în 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021 - și este marele favorit la trofeu și anul acesta.
Turneul de la Wimbledon va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo