Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic se pregătește ca și cum va juca la US Open 2022. Anunțul sârbului și ce le-a transmis fanilor

Cristian Mihală

Publicat 30/07/2022 la 19:18 GMT+3

Novak Djokovic a ținut să le mulțumească fanilor de pretutindeni, care au ținut să îi fie alături în această perioadă complicată, în care sârbul nu știe dacă va putea juca la US Open.

Novak Djokovic - US Open 2021

Credit imagine: Getty Images

Nevaccinat, Novak Djokovic nu va avea cum să ajungă în SUA, pentru a participa la turneele din US Open Series sau pentru competiția de la Flushing Meadows. Totul stă în mâna autorităților, dar e puțin probabil ca aceștia să facă o dispensă, chiar dacă vorbim de unul dintre marii sportivi ai lumii.
Fanii sârbului l-au încurajat în ultima perioadă, ba chiar au făcut o petiție online, prin care cer ca numărul 7 ATP să fie lăsat să intre în Statele Unite. Mișcat de gesturile lor, Nole le-a mulțumit și și-a exprimat speranța că va putea fi pe teren pentru a lupta pentru al 22-lea Grand Slam din carieră.
"Am vrut doar să vă spun cât de recunoscător sunt să văd atât de multe mesaje de susţinere şi de afecţiune din toată lumea, în aceste zile.
Nu mă aşteptam şi de aceea este incredibil. Am vrut doar să vă spun MULŢUMESC.
Este un sentiment special faptul că oamenii sunt conectați la cariera mea în tenis, cu atâta afecţiune şi susţinere şi îşi doresc ca eu să concurez în continuare.
Mă pregătesc ca şi cum mi se va permite să concurez, în timp ce aștept să aud dacă există vreo șansă să pot călători în SUA. Am degetele încrucișate”, a scris Djokovic pe Instagram, postând şi un clip video de la antrenament.

Prezența lui Novak Djokovic la US Open, în mâna autorităților

Organizatorii US Open l-au inclus pe Djokovic pe lista provizorie de start, dar nu aveau vreun temei să nu îl includă pe Novak acolo, în contextul în care ei nu se raportează la vaccin, iar poziția din clasament îi permite accesul pe tabloul principal.
Și dacă vaccinul ar fi fost o condiție obligatorie, Djokovic tot ar fi figurat în acest moment pe listă, pentru că în teorie ar avea timp să se vaccineze și să aibă actele în regulă. Trebuie notat că Nole a dezvăluit deja că nu ia în calcul să abdice de la crezul său și nu se va vaccina, chiar dacă va rata US Open.
Ca atare, totul stă în mâna autorităților de peste ocean, însă o excepție nu se va face, în mod normal. Pentru că asta ar însemna că se tratează cazuri similare cu jumătăți de măsură diferite: unui cetățean normal i se interzice accesul în SUA, în timp ce Djokovic ar avea parte de tratament preferențial.
Din cele 21 de trofee de Grand Slam cucerite, sârbul s-a impus de 3 ori la Flushing Meadows (2011, 2015, 2018).
În eventuala absență a lui, marii favoriți vor fi liderul mondial, Daniil Medvedev, și cel mai titrat jucător din istorie, Rafael Nadal.
Trebuie menționat că pe lista de start provizorie figurează și Alexander Zverev, care se află în perioada de recuperare după accidentarea din semifinala Roland Garros. Germanul trage tare pentru a reveni la o condiție fizică optimă, dar nimeni nu poate ști în acest moment cu certitudine dacă el va ajunge la New York.
Turneul de la US Open se desfășoară în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo