Organizatorii ultimului turneu de Grand Slam al anului au anunțat că vor permite jucătorilor de tenis din Rusia și Belarus să concureze în acest an, în ciuda războiului care continuă în Ucraina. Directorul general și directorul executiv al Asociației de Tenis din SUA, Lew Sherr, al cărui grup administrează US Open, a declarat marți, într-un interviu telefonic pentru The Associated Press, că USTA a decis să le permită rușilor și bielorușilor să participe la turneu.
Sherr a declarat că sportivii din Rusia și Belarus vor juca la Flushing Meadows sub un steag neutru - un aranjament care a fost folosit la diverse turnee de tenis din întreaga lume, inclusiv la Roland Garros, care s-a încheiat pe data de 5 iunie. US Open începe pe 29 august la New York, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Daniil Medvedev, înfruntat la Montreal de fanii furioși: "Ești un ratat!" Cum a reacționat rusul
ACUM 6 ORE
CITEȘTE ȘI:

Rușii și bielorușii, veste excelentă de la organizatorii US Open

De când Rusia a pornit atacurile asupra Ucrainei în luna februarie, sportivii ruși au fost împiedicați să participe la mai multe evenimente din mai multe sporturi, inclusiv la meciurile de calificare pentru Cupa Mondială de fotbal. De asemenea, Rusia a fost împiedicată să participe la două evenimente internaționale pe echipe la tenis în care era campioana în exercițiu: Cupa Billie Jean King și Cupa Davis.
Medvedev, care nu va putea participa la Wimbledon, este campionul en-titre la US Open și-și va putea apăra trofeul cucerit în 2021 la Flushing Meadows. Interdicția impusă de organizatorii de la Wimbledon a atras critici imediate din partea WTA și ATP, precum și a unor jucători importanți, cum ar fi campionul en-titre, Novak Djokovic.
Sârbul ar putea fi singurul jucător dintre cei de top care nu va putea participa la US Open 2022. Finalist la ediția de anul trecut, Djokovic se confruntă acum cu perspectiva reală de a rata și ultimul Grand Slam al anului. Sârbul a declarat în urmă cu ceva timp că va refuza să joace la viitoarele Grand Slam-uri dacă trebuie să facă un vaccin împotriva COVID-19, iar americanii cer dovada vaccinării în acest moment, o reglementare care poate suferi modificări până la finalul lui august, însă e puțin probabil.
Tenis
Simona Halep și-a aflat programul de la Cincinnati, ultimul turneu de pregătire pentru US Open
13/08/2022 LA 05:42
National Bank Open
Kyrgios, scos din minți de un jurnalist, după victoria cu Medvedev! Ce l-a deranjat pe australian
11/08/2022 LA 11:26