Doar doi jucători au reușit să-l învingă pe Regele Zgurii, Rafael Nadal, la turneul major desfășurat la Paris – Robin Soderling și Novak Djokovic. În 2009, Rafael Nadal a înregistrat o înfrângere șocantă pe suprafața pe care făcuse legea încă din 2005. "Eroul" zilei de 31 mai 2009 a fost Robin Soderling, care l-a învins pe iberic, scor 6-2, 6-7(2), 6-4, 7-6(2).
Prima înfrângere a lui Rafa de la Roland Garros a venit în cea de-a opta zi de competiție, pe 31 mai 2009. Soderling era cap de serie numărul 31, în timp ce Rafa era principalul favorit. Meciul din optimile de finală s-a disputat pe "Court Philippe Chatrier" și a durat trei ore și jumătate.Primul jucător care l-a învins pe Nadal la Roland Garros, în 2009, a spus la un radio din Suedia că a încercat să se sinucidă, a avut probleme psihice și a suferit de anxietate.

Robin Soderling, despre coșmarul pe care l-a trăit

Tenis
Detalii de ultimă oră privind starea de sănătate a lui Rafael Nadal! Când vrea să revină pe teren
IERI LA 06:39
Am suferit de anxietate în mod constant. M-a măcinat pe dinăuntru. Stăteam într-un apartament și mă uitat în gol. Cel mai mic zgomot mă panica. Când o scrisoare a căzut pe podea m-am speriat atât de tare… - Robin Soderling
Robin a dezvăluit că problemele lui au început chiar în 2009, după finala cu Roger Federer de la Roland Garros: "Erau doar trei jucători cu care puteam pierde. Pe restul trebuia să-i înving. Dacă nu o făceam mă simțeam rău, un ratat, un pierzător".
După ce a câștigat turneul de la Baastad, din iulie 2011, Soderling dezvăluie că a avut probleme mari și că a căzut "într-un abis fără fund": "M-am panicat și am început să plâng. Plângeam și plângeam. M-am întors la hotel și m-am pus în pat. De fiecare dată când mă gândeam să revin pe drumul cel bun, mă panicam. Pentru prima dată simțeam că, indiferent de cât de mult îmi doream, nu puteam face asta. Nici dacă îmi punea cineva pistolul la cap. Am ajuns să caut pe Google cum să mă sinucid", a mai spus suedezul.
Soderling va rămane în istoria tenisului drept jucătorul care a întrerupt două serii impresionante în sportul alb: 31 de victorii consecutive ale lui Nadal la Roland Garros și 23 de semifinale de Grand Slam la rând. În 2011, Soderling a fost diagnosticat cu mononucleoză, iar atunci a luat decizia de a lua o pauză de la tenis, numai că această pauză s-a transformat în retragere.
Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
17/09/2021 LA 09:16
Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
16/09/2021 LA 12:36