Chiar dacă tragerea a fost amânată și toate meciurile care urmau să aibă loc joi au fost și ele amânate, președintele Tennis Australia, Craig Tiley, a dat asigurări că turneul va avea loc așa cum a fost programat.
Avem toată încrederea că Australian Open va avea loc. Vom începe luni (8 februarie) și nu avem de gând să schimbăm datele
Premierul statului Victoria a anunțat ieri că aproape 600 de jucători și oficiali ai primului turneu de Grand Slam au intrat în izolare, după ce un angajat al hotelului Grant Hyatt din Melbourne, unde participanții la Australian Open au stat în carantină, are COVID-19. Organizatorii de la Australian Open au anunțat că ziua de joi de la Melbourne este anulată pentru a putea fi făcută testarea tuturor celor care au fost considerați contacți cazuali.
Tenis
Lovitură de teatru în tenisul feminin. Cine e noul antrenor al Karolinei Pliskova
ACUM O ORĂ
Testările au început deja de joi dimineață iar jucătorii și oficialii vor rămâne în carantină până vor avea un test negativ. Drept urmare, în funcție de rezultatele testelor, va fi anunțat si programul zilei de vineri.
”Ne așteptăm ca toate testele să fie negative. Planul este să continuăm meciurile vineri. Dacă va trebui să facem asta din nou, o vom face din nou. Mai avem trei săptămâni și jumătate de tenis de jucat și vom continua conform planului”, a afirmat Tiley.

UN TEST POZITIV A PROVOCAT HAOS ÎNAINTE DE AUSTRALIAN OPEN

Angajatul care a fost confirmat pozitiv pentru COVID-19 a lucrat ultima oară pe data de 29 ianuarie. "Este doar un caz, lumea nu trebuie să se panicheze. Am dovedit în trecut că știm cum să rezolvăm astfel de situații", a spus Daniel Andrews, premierul statului Victoria, unde are loc Australian Open. Acesta a transmis că din cauza testului pozitiv, restricțiile privind pandemia de coronavirus vor suferi modificări. Jucătorii nu vor mai putea circula fără măști.
Vorbind despre primul turneu de Grand Slam al anului, Andrews a spus că nu este în pericol, el urmând a se desfășura între 8 și 21 februarie, așa cum a fost stabilit inițial. Turneul major de la Antipozi va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Roger Federer și moștenirea lăsată unui jucător din circuitul ATP! "Îi datorez atât de multe"
ACUM O ZI
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
ACUM O ZI