Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Irina Begu – Jessica Pegula, WTA Charleston | Americanii știu cu ce scor se va termina meciul

Irina Aldea

Actualizat 06/04/2023 la 14:04 GMT+3

Jessica Pegula, principala favorită a turneului, o va înfrunta joi pe Irina Begu, numărul 37 mondial, în optimile de finală ale turneului Charleston Open 2023. Chiar dacă Irina conduce cu 2-1 la întâlnirile directe, americanii nu cred că de această dată vom avea parte de vreo surpriză.

Irina Begu

Credit imagine: Getty Images

După ce a fost liberă în primul tur, Pegula a avut-o ca adversară pe Anna Blinkova în turul al doilea. Americanca a pornit ca din tun pe zgura din SUA, având un avans de 4-0 în primul set. Adversara sa i-a oprit pentru scurt timp elanul, adjudecându-și următoarele două game-uri. Pegula a reușit apoi să înceapă o serie victorioasă și nu s-a mai oprit până la final: 6-2, 6-0.
Begu, între timp, a învins-o în primul tur pe Dalma Galfi și a stabilit o întâlnire în turul al doilea cu Sofia Kenin, campioana de la Australian Open 2020. Românca a pus mâna pe primul set destul de ușor, pierzând doar un singur game. Al doilea set a fost ceva mai disputat, dar Begu a fost în continuare jucătoarea mai bună. Ea și-a asigurat un break la serviciu în al cincilea game pentru a conduce cu 3-2 și și-a consolidat avantajul cu un serviciu pentru a face 4-2. Jucătoarea în vârstă de 32 de ani și-a păstrat avantajul și a câștigat meciul cu 6-1, 6-4.
CITEȘTE ȘI:

Irina Begu – Jessica Pegula, WTA Charleston | Americanii știu cu ce scor se va termina meciul

Begu și Pegula s-au mai întâlnit de trei ori în circuitul WTA, scorul meciurilor directe fiind favorabil româncei. Pegula s-a impus în trei seturi în cea mai recentă confruntare a lor, la Roland Garros 2022, iar jurnaliștii americani sunt de părere că nu va fi loc de vreo surpriză la Charleston.
"Pegula a obținut o victorie categorică în fața lui Blinkova pentru a-și începe campania la Charleston. În afară de cele mai mici piedici din primul set, când și-a pierdut serviciul, americanca a fost în totalitate la conducerea meciului. Begu a jucat și ea destul de bine pentru a o elimina pe Kenin în turul doi. Românca este o jucătoare destul de bună pe zgură, așa că Pegula are o sarcină foarte grea. Numărul 3 mondial a fost nevoită să facă o revenire la precedenta lor întâlnire, la Roland Garros, anul trecut.
După ce a pierdut primul set, Pegula a muncit mult pentru a obține o victorie în trei seturi. Begu este o jucătoare care servește bine, iar jocul ei este bine adaptat la zgură. Cu toate acestea, americanca a reușit în mod constant să se impună în toate turneele sale din acest sezon. Având în vedere forma ei, ea va fi favorită să iasă victorioasă din această confruntare. Pronostic: Jessica Pegula va câștiga în două seturi", au transmis cei de la Sportskeeda.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo