Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jessica Pegula, confesiune neașteptată, după ce a trecut de Irina Begu la Charleston: "Nu voi fi dezamăgită!"

Irina Aldea

Actualizat 07/04/2023 la 12:51 GMT+3

Jessica Pegula joacă cel mai bun tenis al carierei sale, după ce a câștigat recent un titlu la dublu la Miami Open, alături de Coco Gauff. La Charleston, americanca e deja în sferturile de finală la simplu, după ce a trecut de Irina Begu în optimi.

Jessica Pegula - Charleston

Credit imagine: Getty Images

Pegula, a treia cea mai bună jucătoare din circuitul WTA la simplu și numărul 4 mondial la dublu, și-a propus să joace o serie de evenimente importante pe zgură în următoarele două luni. Obiectivele lui Pegula s-au schimbat și încrederea în ceea ce poate realiza a crescut în ultimii doi ani, iar ea își oferă oportunități și șanse în fiecare săptămână. În ciuda progreselor sale, Pegula nu pune presiune pe ea însăși pentru a câștiga un Grand Slam.
După ce a trecut de Irina Begu în optimile de finală de la Charleston, Pegula a transmis că nu joacă tenis neapărat pentru a cuceri un titlu de Grand Slam: "Nu cred că aș fi dezamăgită dacă nu aș câștiga un Slam, nu joc doar pentru acele turnee, dar cred că obiectivele mele și încrederea în ceea ce pot realiza - acestea cu siguranță cresc. Se pare că au crescut foarte mult în ultimii doi ani", a declarat Pegula în SUA.
CITEȘTE ȘI:

Jessica Pegula nu se gândește la triumful de la turneele de Grand Slam

Irina Begu a fost învinsă joi seară de americanca Jessica Pegula, principala favorită, cu 7-5, 4-6, 6-4, în optimile de finală ale turneului WTA 500 de la Charleston (Carolina de Sud), dotat cu premii totale de 780.637 de dolari. Begu (32 ani, 37 WTA) a pierdut după două ore şi jumătate în faţa numărului trei mondial, deşi a condus cu 4-0 în decisiv.
În primul set, Pegula (20 ani) a condus cu 2-0, 3-1 şi 4-2, apoi Begu a avut 5-4, dar americanca s-a impus cu 7-5. Pegula a avut 4-0 în actul secund, însă românca a reuşit o revenire incredibilă, concretizată în şase game-uri consecutive (6-4). În decisiv, Begu a condus cu 4-0, ajungând la zece ghemuri consecutive, însă Pegula a revenit senzaţional şi a reuşit să câştige cu 6-4, legând la rândul său şase ghemuri la rând.
Fiecare jucătoare a încheiat cu 4 aşi, dar Begu a comis 8 duble greşeli (Pegula doar una). Raportul mingilor direct câştigătoare (winners) a fost egal, 28-28, dar Begu a avut mai multe erori neforţate (32-23). Irina Begu rămâne cu un cec de 9.340 de dolari şi 55 de puncte WTA.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo