Lumea sportului e zguduită de anunțul retragerii celei mai bune jucătoare de tenis. Ashleigh Barty a decis să nu mai evolueze în sportul alb, simțindu-se epuizată atât fizic, cât și mental. Deși are doar 25 de ani, australianca a ales să se retragă în glorie, din postura de număr unu mondial și de deținătoare a titlurilor la Wimbledon și Australian Open.
Și accidentările au contribuit poate la această hotărâre neașteptată, dar cert e că Barty a dezvăluit că are un alt vis acum, în plan personal, căruia vrea să i se dedice. Permanentele călătorii între turnee, presiunea și antrenamentele istovitoare au secat-o de energie, astfel că jucătoarea din Australia nu ne va mai încânta cu jocul său aproape perfect.
Simona Halep, una dintre bunele amice din circuit ale lui Barty, a fost printre primele care au reacționat la surprinzătoarea veste. Într-o postare pe contul său de Twitter, marea noastră campioană a mărturisit că o încearcă un sentiment uriaș de tristețe.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35
"Ash, ce pot să spun, știi că am lacrimi în ochi în acest moment? Prietena mea, îmi vei lipsi din circuit. Ai fost diferită, ai fost specială, am împărțit împreună momente grozave. Ce urmează pentru tine? Campioană de Grand Slam în golf? Fii fericită și bucură-te de viață la maximum", a fost mesajul Simonei Halep

Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a reacționat la vestea retragerii lui Barty

Și Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a reacționat imediat ce a aflat că Barty, cea mai mare jucătoare din Australia în ultimele 4 decenii, a ales să "părăsească scena".
"Un incredibil model de urmat, nu doar în sport. Și mereu și-a urmărit pașii în carieră în felul ei foarte special. Bravo, Ash. O adevărată legendă australiană", a scris Cahill pe Twitter.
Cartea de vizită a lui Ash Barty
Câștigătoare a 3 turnee de Grand Slam, Barty este al 7-lea cel mai longeviv număr unu din istoria tenisului, cu 121 de săptămâni pe cea mai înaltă treaptă. Sportiva din Australia are 114 săptămâni la rând în fotoliul de lider WTA, doar Steffi Graf (186 săptămâni), Serena Williams (186) și Martina Navratilova (156) reușind să acumuleze mai mult timp pe poziția 1, fără a fi detronate.
15 titluri la simplu și 12 la dublu a câștigat Barty. Ea se impusese în 25 din ultimele 26 de partide jucate în circuitul WTA.
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
20/05/2022 LA 08:13
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
19/05/2022 LA 18:22