Un al treilea turneu WTA 500 a fost adăugat în programul competițional înainte de Australian Open, pentru jucătoarele de tenis care nu au avut posibilitatea de a se antrena în primele 14 zile la sosirea în Australia, au anunțat reprezentanții circuitului feminin.
"Grampians Trophy", cum a fost denumit oficial noul turneu, va începe miercuri, pe 3 februarie, urmând să își desemneze campioana duminică, 7 februarie, cu o zi înainte de startul primului turneu de Mare Șlem al anului. Tabloul principal va include 28 de jucătoare plasate în carantină strictă la Melbourne în camera de hotel.
Turneele WTA 500 anterior prevăzute în program, "Gippsland Trophy" și "Yarra Valley Classic" vor începe cu trei zile mai devreme, duminică, 31 ianuarie, cu tablouri principale reduse la 58 de poziții. La aceste turnee este așteptată să ia startul și Simona Halep, care își petrece perioada de carantină la Adelaide, iar finalele se vor juca sâmbătă, pe 6 februarie.
ATP Rotterdam
ATP Rotterdam | Andrey Rublev și Marton Fucsovics vor lupta pentru titlu, în direct pe Eurosport
ACUM 2 ORE
Aceasta a fost o perioadă foarte dificilă pentru sportivii aflați în regim strict de carantină, iar noi, împreună cu WTA și ATP, vrem să facem tot ce ne stă în putință pentru a-i ajuta. Modificările din calendar au fost făcute pentru ca cei 72 de jucători să aibă un pic mai mult timp să se pregătească de competiție. Vor avea prioritate și la programările antrenamentelor, în sala de forță și la băile cu gheață. | Craig Tiley

Cine sunt jucătoarele care beneficiază de noul turneu pregătit de WTA

Organizatorii au impus regimul de carantină strictă în camera de hotel pentru 72 de jucători și jucătoare de tenis, după ce în rândul pasagerilor sosiți în Australia la bordul a trei avioane au fost înregistrate rezultate pozitive la testarea anti-Covid.
Sorana Cîrstea, Victoria Azarenka, Angelique Kerber, Sloane Stephens și deținătoarea trofeului de la Australian Open Sofia Kenin se numără printre jucătoarele plasate în carantină strictă la Melbourne.
Românca a fost una dintre cele mai vehemente sportive în a-și face cunoscută nemulțumirile. Sorana Cîrstea a scris pe rețelele de socializare: "Nu am nicio problemă să stau 14 zile în cameră, să mă uit pe Netflix. Credeți-mă, acesta este un vis devenit realitate, chiar o vacanță pentru mine. Ceea ce nu putem face este să concurăm după ce am stat 14 zile pe canapea. Aceasta este problema, nu regula carantinei. Dacă ne-ar fi spus de această regulă dinainte, nu aș fi jucat la Australian Open, aș fi stat acasă".
Sorana a revenit cu noi mesaje ironice la adresa organizatorilor. De exemplu, duminică ea a transmis că este extrem de fericită pentru că a primit în sfârșit un aspirator în cameră.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Tenis
Tecău și Krawietz s-au calificat în finala de dublu de la Rotterdam
ACUM 9 ORE
Tenis
Roger Federer revine pe teren după 13 luni! Cu cine joacă la Doha și ce spune de rivalitatea cu Nole
ACUM 14 ORE