Sorana Cîrstea se numără printre ghinionistele care s-au aflat într-unul dintre cele două avioane charter către Melbourne care au avut infectați de Covid la bord. Toți cei 47 de sportivi din aceste două avioane sunt obligați să stea în carantină în camera de hotel în următoarele 14 zile, ceea ce înseamnă că vor avea o singură săptămână de pregătire pentru Australian Open și un dezavantaj net în comparație cu adversarii lor (unii dintre ei chiar trimiși la Adelaide, într-un regim și mai lejer).
Românca în vârstă de 30 de ani, locul 71 WTA, și-a spus punctul de vedere pe un ton sobru, dar categoric.
"Nu am nicio problemă să stau 14 zile în cameră, să mă uit pe Netflix. Credeți-mă, acesta este un vis devenit realitate, chiar o vacanță pentru mine. Ceea ce nu putem face este să concurăm după ce am stat 14 zile pe canapea. Aceasta este problema, nu regula carantinei", a scris Sorana Cîrstea.
Tenis
Simona Halep luptă cu zâmbetul pe buze! Cum așteaptă românca să-și dovedească nevinovăția
ACUM 42 MINUTE
Ulterior, Sorana Cîrstea a preluat o pasă de la Putintseva, care scrisese că 'ar fi trebuit să ne spună dinainte că dacă o persoană din avion e infectată, toată lumea intră în carantină, m-aș fi gândit de două ori înainte să merg la Australian Open'. Românca a făcut o mărturisire interesantă: "dacă ne-ar fi spus de această regulă dinainte, nu aș fi jucat la Australian Open, aș fi stat acasă. Ne-au spus că vom zbura la 20% din capacitatea avionului și că am fi considerați 'contact apropiat' doar dacă cei din echipa mea sau partenera mea (n.r. - organizatorii au alcătuit perechi de jucătoare pentru Australian Open, iar Sorana era cu Angelique Kerber) ies pozitiv".
"Aș avea nevoie de cel puțin trei săptămâni după carantină pentru a ajunge din nou la o formă decentă și a putea concura la nivel înalt", a completat Cîrstea.
"Vreau să plec acasă, dar nu pot. Se pare că Federația voastră ne-a adus aici pentru că fac bani de pe urma noastră. Aș fi bucuroasă să plec de aici, dar nu am voie în acest moment", a mai scris Sorana în două mesaje, deranjată de anumite comentarii ale internauților.

Sorana Cîrstea, în avionul plecat de la Dubai, alături de Kerber

Sorana Cîrstea a plecat spre Melbourne de la Abu Dhabi, într-un avion în care s-au mai aflat partenera sa pentru prima săptămână de carantină - Angelique Kerber, Svetlana Kuznetsova, Ons Jabeur, Belinda Bencic, Bianca Andreescu, Maria Sakkari, dar și Dayana Yastremska. Toate aceste jucătoare își vor pierde dreptul de a se antrena în următoarele 14 zile.
Rezultatul pozitiv nu a aparținut unui sportiv.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Tenis
Kyrgios, avertisment pentru Novak Djokovic înainte de startul noul sezon: "Vă asigur că voi câștiga"
ACUM 18 ORE
Tenis
Djokovic, văzut ca favorit incontestabil la Australian Open: "E în continuare numărul 1 pentru mine"
ACUM 19 ORE