Decizie ciudată în cazul tinerei Dayana Yastremska, suspendată provizoriu de ITF în urmă cu o săptămână într-un caz de dopaj. Sportiva din Ucraina a primit acceptul organizatorilor de a face deplasarea la Melbourne cu una dintre cursele charter speciale puse la dispoziție pentru jucătoare, fiind primită în "bula" pentru primul turneu de Mare Șlem al anului, deși în acest moment nu are drept de joc.
Un laborator WADA din Canada a identificat o substanță interzisă într-o probă de urină a Dayanei ce fusese recoltată pe 24 noiembrie 2020, în afara competiției, iar ITF a dictat în consecință o suspendare provizorie împotriva ei începând cu 7 ianuarie 2021. De aceea, nimeni nu se aștepta să o vadă pe Yastremska la Melbourne. Prezența sportivei de 20 de ani în "lotul" pentru Australian Open este cu atât mai șocantă cu cât există un număr de limitat de locuri alocate pentru caravana ATP și WTA, iar Tennis Australia a negociat la sânge relocarea unui număr de persoane la Adelaide pentru executarea carantinei obligatorii (printre care și Simona Halep), stimulând totodată financiar jucătorii să lase acasă oameni din staff-urile lor. Cu toate acestea, Yastremska are parte de mai multă clemență decât sportivi ieșiți pozitiv la coronavirus, care își pierd automat dreptul de participare la Australian Open 2021 (cel puțin teoretic, având în vedere faptul că un jucător a fost anunțat că are rezultat pozitiv chiar în timpul meciului din primul tur al calificărilor, iar americanul Tennys Sandgren s-a îmbarcat spre Melbourne deși era pozitiv).
Tenis
Simona Halep, surpriză neplăcută în dimineața zilei în care a împlinit 30 de ani! Cine a vizitat-o
ACUM 11 ORE

Cum a motivat ITF prezența Dayanei Yastremska în "bula" pentru Australian Open

Asaltată cu întrebări, Federația Internațională de Tenis a oferit o explicație pentru situația Yastremskăi, răspunzându-le jurnaliştilor Jannik Schneider şi Tumaini Carayol, de la "The Guardian", nume cu greutate din domeniu. "Jucătoarea are încă dreptul să conteste suspendarea provizorie. În cazul în care o va face şi are câştig de cauză, atunci poate juca imediat", a transmis ITF, lăsând să se înțeleagă totuși că deși a negat vehement acuzațiile printr-un comunicat oficial în momentul dictării suspendării provizorii, Yastremska nu a contestat încă oficial decizia.
În baza clasamentului actual, Dayana Yastremska ar fi trebuit să se afle pe lista capilor de serie la Australian Open 2021 (a mai fost cap de serie de alte patru ori în Grand Slam-uri, începând cu US Open 2019).
  • Tragerea la sorți pentru tablourile principale de la Australian Open va fi efectuată pe data de 4 februarie. Primul Grand Slam al anului, programat între 8 și 21 februarie, este transmis în direct și în exclusivitate pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Tenis
Simona Halep are antrenor nou! Prima reacție a tehnicianului: "Am așteptări mari, trebuie să revină"
ACUM 13 ORE
Laver Cup
Rafa Nadal, propunere inedită pentru Roger Federer înaintea noului sezon competițional
ACUM 14 ORE