Sfertfinalist la Australian Open în 2018 și 2020, Tennys Sandgren a primit un rezultat pozitiv la testul de coronavirus chiar săptămâna aceasta, luni, însă americanul și-a încercat norocul și a fost lăsat să urce într-una dintre aeronavele charter care îi duc pe tenismeni la Melbourne/Adelaide pentru pregătirea primului turneu de Grand Slam din acest sezon competițional.

Australienii au pus la cale un protocol foarte strict privind pandemia de coronavirus, iar decizia lor cu privire la deplasarea lui Tennys Sandgren la Melbourne a luat prin surprindere pe toată lumea. Sfertfinalist anul trecut la primul turneu de Grand Slam din calendarul competițional, americanul de pe locul 50 ATP a primit o derogare de la setul de reguli stabilite de organizatori și a putut face deplasarea la Melbourne.

Australian Open mixed doubles
VIDEO | Gest inedit al fanilor lui Djokovic, chiar în fața hotelului în care sârbul stă în carantină
ACUM 19 ORE

Tennsy Sandgren, pozitiv la Australian Open, controversa începutului de an în tenis

Organizatorii Australian Open au motivat decizia precizând că americanul nu poate transmite boala, asta pentru că aceasta este a doua oară când e infectat cu virusul Sars-Cov-2. Sandgren s-a mai îmbolnăvit o dată în noiembrie, iar virusologii care se ocupă de depistarea bolii în rândul tenismenilor au hotărât că americanul nu reprezintă un pericol pentru cei din jurul lui.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Sandgren s-a declarat și el "uimit" de faptul că a reușit să pătrundă în aeronavă, în ciuda faptului că testul său pozitiv a venit în prima zi a acestei săptămâni. Americanul de pe locul 50 ATP l-a numit pe directorul turneului de la Melbourne, Craig Tiley, "magician" pentru faptul că a reușit să facă deplasarea la primul turneu major al acestui an, care va debuta pe 8 februarie, în direct pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.

Tenis
De ce e "periculoasă pentru jucători" carantina înainte de Australian Open? Explicația unui antrenor
IERI LA 17:46
Tenis
Oficial: Andy Murray nu va juca la Australian Open în 2021. Negocierile cu Tennis Australia au eșuat
IERI LA 16:29