Ocupantă a locului 29 WTA, Dayana Yastremska a fost suspendată provizoriu din circuitul feminin de tenis de către WADA (Agenția Internațională Anti-Doping) după ce a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă. Rezultatul a venit în urma unui test de urină efectuat pe 24 noiembrie în afara competițiilor, anunță Federația Internațională de Tenis.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Considerată una dintre marile speranțe din tenisul mondial feminin, numele Dyanei Yastremska face acum ocolul lumii prin intermediul acestui caz de dopaj. "Yastremska a fost găsită vinovată după ce a încălcat o regulă Anti-Doping încadrată în articolul 2.1 din Programul Anti-Doping din tenis și a fost suspendată provizoriu cu efect imediat din data de 7 ianuarie", a fost mesajul transmis de ITF. Un laborator din Montreal, Canada, a stabilit că Dayana Yastremska a încălcat ccodul WADA.
US Open
Angelique Kerber, remontada la US Open 2021 în fața Dayanei Yastremska! Angie merge în turul secund
30/08/2021 LA 22:04

Un nou caz Sharapova ia prin surprindere lumea tenisului feminin

Dayana Yastremska (20 de ani), câștigătoare a trei titluri WTA în carieră, a oferit imediat replica și a emis un comunicat prin care se dezice de orice vină: "Cu tărie afirm faptul că niciodată nu am folosit droguri sau medicamente care să-mi îmbunătățească evoluțiile. Sunt în stare de șoc și uimită de-a dreptul, mai ales pentru că cu două săptămâni înainte de acest test am fost testată negativ la Linz... Pot asigura pe toată lumea că voi lupta pentru a-mi curăța numele", a transmis ucraineanca într-un comunicat.
Hamburg European Open
Gabriela Ruse, prima reacție după performanța carierei la Hamburg: "Sunt în stare de șoc!"
10/07/2021 LA 12:39
Hamburg European Open
Gabriela Ruse defilează la turneul de la Hamburg! Românca e în finală, după o victorie cu Yastremska
10/07/2021 LA 12:14