Pablo Carreno-Busta spune că mai mulți jucători aflați în partea inferioară a clasamentului traversează o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere financiar din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus. Fostul ocupant al locului 10 ATP, acum pe poziția a 25-a, a precizat că el nu se confruntă cu astfel de probleme, însă că acest caz nu se aplică și în cazul jucătorilor mai slab clasați.
În acest moment nu am nicio problemă legată de bani pentru că am reușit să câștig îndeajuns, dar cunosc jucători de tenis care trăiesc acum pe banii părinților. Nu putem lucra în prezent, așa că nu există niciun venit, iar cheltuielile continuă să vină. Ipoteci, preparator fizic, staff-ul tehnic, sala în care mă antrenez... E foarte complicat. Trăim într-o societate în care sportivii sunt priviți ca privilegiați, având case uriașe și luxoase, dar există și tenismeni care nu au aceste posibilități și nu primesc mereu bani.

Pablo Carreno-Busta, pesimist cu privire la reluarea turneelor în 2020

Tenis
Nick Kyrgios, cu cea mai controversată declarație de până acum: "Tenisul e sportul albilor"
13/04/2020 LA 17:01
În vârstă de 28 de ani, Carreno-Busta este de părere că suspendarea circuitului de tenis se va prelungi și după 13 iulie, data la care se speră că turneele se vor relua: "Sper ca această situație să continue cât mai puțin cu putință pentru că a reveni la nivelul la care am fost înainte de această criză va fi foarte complicat. Momentan nu avem parte de tenis până pe 13 iulie, dar cred că acest termen va fi extins. Ar fi bine să se descopere un vaccin pentru ca circuitul să revină anul acesta, dar cred că nu vom putea juca pentru mult timp". Spaniolul a câștigat în întreaga lui carieră 4 titluri ATP și mai mult de 9 milioane de dolari.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Toni Nadal, surprins de faptul că Rafa a ajuns până în semifinalele Australian Open
ACUM 8 ORE
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
IERI LA 14:07