Liderul mondial din ATP, Rafael Nadal, a criticat marți la conferința de presă de la Madrid programul meciurilor din Cupa Davis, asta după ce ultima partidă din cadrul întâlnirii dintre Spania și Rusia a debutat după ora 00.45, ora locală. Ibericul a afirmat că programul nu este dificil doar pentru jucători, ci și pentru public.
Rafa a acordat și o soluție pentru organizatori, cărora le-a trnamis că cel mai potrivit ar fi ca sesiunea de zi să debuteze mai devreme pentru a evita disputarea ultimelor meciuri la ore foarte târzii. Spania a revenit în fața Rusiei de la 0-1 pentru a înregistra prima victorie la această ediție a Cupei Davis.

Rafael Nadal, nemulțumit de programul meciurilor de la Cupa Davis

Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
22/09/2021 LA 08:58
"Începem ultimul meci la 00:45 și este dificil pentru noi și pentru publicul care lucrează a doua zi dimineață. Pentru noi jucătorii, când terminăm la 2 noaptea, din cauza adrenalinei nu adormim înainte de 4:30. Iar a doua zi jucăm din nou... Una dintre soluții ar fi să înceapă mai devreme sesiunea de dimineață. Astfel, am putea să jucăm de la ora 17 sau chiar de la 16:30 ... dar asta ii obligă pe cei care joacă dimineață să se trezească foarte devreme", a declarat Rafa la conferința de presă.
Ibericul a egalat situația între cele două echipe, după ce în primul meci al confruntării, Andrey Rublev (23 ATP) l-a învins pe Roberto Bautista Agut (9 ATP), scor 3-6, 6-3, 7-6 (0). Nadal a trecut apoi în minimum de seturi de Karen Khachanov (17 ATP), scor 6-3, 7-6(7). Meciul de dublu, decisiv pentru întâlnirea dintre Spania și Rusia, a început la ora 00:45 (ora locală). Echipa Marcel Granollers/Feliciano Lopez a învins dublul Karen Khachanov/Andrey Rublev, scor 6-4, 7-6 (5), aducând astfel victoria Spaniei. În continuare, Spania va întâlni la Madrid campioana en-titre, Croația.
Tenis
Cât câștigă în prezent Emma Răducanu din contractele cu Nike și Wilson și ce oferte are pe masă
20/09/2021 LA 08:24
Tenis
Detalii de ultimă oră privind starea de sănătate a lui Rafael Nadal! Când vrea să revină pe teren
18/09/2021 LA 06:39