Liderul mondial din ATP, Rafael Nadal, a criticat marți la conferința de presă de la Madrid programul meciurilor din Cupa Davis, asta după ce ultima partidă din cadrul întâlnirii dintre Spania și Rusia a debutat după ora 00.45, ora locală. Ibericul a afirmat că programul nu este dificil doar pentru jucători, ci și pentru public.
Rafa a acordat și o soluție pentru organizatori, cărora le-a trnamis că cel mai potrivit ar fi ca sesiunea de zi să debuteze mai devreme pentru a evita disputarea ultimelor meciuri la ore foarte târzii. Spania a revenit în fața Rusiei de la 0-1 pentru a înregistra prima victorie la această ediție a Cupei Davis.

Rafael Nadal, nemulțumit de programul meciurilor de la Cupa Davis

Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 2 ORE
"Începem ultimul meci la 00:45 și este dificil pentru noi și pentru publicul care lucrează a doua zi dimineață. Pentru noi jucătorii, când terminăm la 2 noaptea, din cauza adrenalinei nu adormim înainte de 4:30. Iar a doua zi jucăm din nou... Una dintre soluții ar fi să înceapă mai devreme sesiunea de dimineață. Astfel, am putea să jucăm de la ora 17 sau chiar de la 16:30 ... dar asta ii obligă pe cei care joacă dimineață să se trezească foarte devreme", a declarat Rafa la conferința de presă.
Ibericul a egalat situația între cele două echipe, după ce în primul meci al confruntării, Andrey Rublev (23 ATP) l-a învins pe Roberto Bautista Agut (9 ATP), scor 3-6, 6-3, 7-6 (0). Nadal a trecut apoi în minimum de seturi de Karen Khachanov (17 ATP), scor 6-3, 7-6(7). Meciul de dublu, decisiv pentru întâlnirea dintre Spania și Rusia, a început la ora 00:45 (ora locală). Echipa Marcel Granollers/Feliciano Lopez a învins dublul Karen Khachanov/Andrey Rublev, scor 6-4, 7-6 (5), aducând astfel victoria Spaniei. În continuare, Spania va întâlni la Madrid campioana en-titre, Croația.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
16/05/2022 LA 13:43