Spania a câştigat duminică Cupa Davis, învingând în finală Canada prin victoriile obţinute de liderul mondial Rafael Nadal, favoritul gazdelor, şi Roberto Bautista-Agut, în noua formulă a competiţiei, la Madrid, pe arena "Caja Magica".
Roberto Bautista Agut s-a impus în primul meci al finalei de duminică în faţa lui Felix Auger-Aliassime în două seturi, cu 7-6 (7-3), 6-3, iar Rafael Nadal a adus victoria țării gazdă învingându-l apoi cu 6-3, 7-6 (9-7) pe Denis Shapovalov. Remarcabil pentru liderul mondial din ATP este faptul că a câștigat toate cele opt meciuri disputate în această săptămână.

Rafael Nadal, magistral în Cupa Davis

Tenis
Cât câștigă în prezent Emma Răducanu din contractele cu Nike și Wilson și ce oferte are pe masă
IERI LA 08:24
"A fost o săptămână perfectă. A fost emoțional, sprijinul mulțimii a fost vital. Nu există un loc mai bun pentru a ridica din nou acest trofeu. Pentru mine a fost o onoare să împărtășesc asta cu toată lumea. Sunt incredibil de fericit să închei anul în acest fel", a declarat Nadal, care a câștigat Cupa Davis în 2004, 2009 și 2011.
El a fost omul cheie al Spaniei săptămâna aceasta, obținând victorii pe linie - 5 la simplu și 3 la dublu. În proba de simplu, Nadal i-a învins pe Karen Khachanov (Rusia, 17 ATP), Borna Gojo (Croația, 280 ATP), Diego Schawartzman (14 ATP), Daniel Evans (Marea Britanie, 42 ATP) și Denis Shapovalov (15 ATP). În plus, Rafa nu și-a pierdut nici măcar o dată serviciul. De altfel, Roberto Bautista-Agut a revenit în echipa Spaniei la doar trei zile după moartea tatălui său și a contribuit la o victorie fantastică.
Echipa masculină de tenis a Spaniei a obținut calificarea în finala Cupei Davis, sâmbătă seara, după ce a trecut de Marea Britanie, scor 2-1, la Madrid, în arena "Caja Magica". De partea cealaltă, Canada s-a aflat la prima finală din istorie, după ce a reușit să elimine din competiție Australia (sferturi) și Rusia (semifinale). În faza grupelor, canadienii au învins Italia și SUA.
Tenis
Detalii de ultimă oră privind starea de sănătate a lui Rafael Nadal! Când vrea să revină pe teren
18/09/2021 LA 06:39
Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
17/09/2021 LA 09:16