Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic, în centrul unei alte controverse în Cupa Davis! Melodia de intrare a sârbilor, interzisă

Nicu Savin

Publicat 25/11/2023 la 15:55 GMT+2

Novak Djokovic face parte din echipa de Cupa Davis a Serbiei, care joacă azi în semifinale contra Italiei. La partida din sferturi cu Marea Britanie, sârbii au intrat în arena de la Malaga pe o melodie considerată o provocare naționalistă în Kosovo, iar Federația de la Priștina a făcut plângere către ITF. Organizatorii Cupei Davis le-au interzis sârbilor să mai folosească melodia respectivă.

Novak Djokovic

Credit imagine: Eurosport

Federaţia de tenis din Kosovo (FTK) a anunţat că va face reclamaţie la forurile sportive internaţionale cu privire la faptul că echipa Serbiei de Cupa Davis, care evoluează în competiţia de la Malaga, ar fi intonat un imn care este considerat în Kosovo drept o "provocare naţionalistă", scrie Agerpres.
Potrivit site-ului ziarului Koha, FTK menţionează că înaintea meciului din sferturile de finală ale Cupei Davis împotriva Marii Britanii, joi, componenţii echipei Serbiei au fost auziţi cântând o melodie care menţionează în versurile sale că "steagul sârb trebuie să fluture la Prizren (un oraş din sudul Kosovo) şi la Rumija (zonă din Muntenegru)".
"Este regretabil că astfel de provocări cu cântece naţionaliste apar în cadrul evenimentelor sportive majore, în special în Cupa Davis, care este practic campionatul mondial de tenis", se arată într-un comunicat al FTK.
FTK precizează că va reclama acest lucru conducerii Federaţiei internaţionale de tenis şi Comitetului Internaţional Olimpic, dar şi altor organisme din tenis.

Djokovic și Serbia, încă o controversă în Cupa Davis

Cel mai probabil, plângerea kosovarilor a fost deja trimisă către ITF, pentru că, la partida cu Italia din semifinale, sârbilor le-a fost interzis să mai folosească melodia respectivă la ieșirea pe teren. Aceasta este a doua controversă legată de echipa Serbiei în decurs de doar două zile, după ce Djokovic a fost solicitat pentru control antidoping cu o oră și jumătate înaintea partidei cu Cameron Norrie, ceea ce l-a scos din sărite.
Toate aceste lucruri nu i-au afectat prea mult pe membrii echipei, deoarece Serbia conduce cu 1-0 în duelul cu Italia. Miomir Kecmanovic l-a învins în primul meci pe Lorenzo Musetti, scor 6-7 (7), 6-2, 6-1, astfel că sârbii sunt la un meci distanță de calificarea în finală.
Cel de-al doilea meci se anunță unul electrizant, pentru că față în față vor fi Novak Djokovic și Jannik Sinner, care acum o săptămână și-au disputat trofeul la Turneul Campionilor. Dacă liderul mondial se va impune, Serbia va fi în finală, în timp ce o victorie a italianului ar prelungi suspansul și învingătoarea se va decide în meciul de dublu.
Câștigătoarea semifinalei dintre Serbia și Italia va înfrunta în marea finală Australia, care a trecut fără probleme de Finlanda, scor 2-0.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo