Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic a criticat aspru formatul Cupei Davis! Soluția propusă de liderul mondial

Nicu Savin

Actualizat 22/11/2023 la 17:29 GMT+2

Novak Djokovic este la Malaga, acolo unde va juca cu naționala Serbiei la turneul final al Cupei Davis. La conferința de presă de dinaintea partidei de joi cu Marea Britanie, Nole a vorbit deschis despre cele mai mari controverse din tenisul actual: folosirea mingilor diferite de la un turneu la altul, programul foarte încărcat și formatul Cupei Davis.

Rezumatul finalei de la Turneul Campionilor, Jannick Sinner - Novak Djokovic. Cele mai tari puncte

Novak Djokovic nu a avut prea mult timp pentru a sărbători succesul de la Turneul Campionilor, pentru că s-a deplasat în Spania, la Malaga, acolo unde va reprezenta Serbia la turneul final al Cupei Davis. Nole a participat astăzi la conferința de presă de dinaintea partidei cu Marea Britanie din sferturi, iar liderul mondial nu a putut ocolo întrebările legate de cele mai fierbinți subiecte din tenisul actual.
În primul rând, Djokovic a fost rugat să-și spună părerea despre actualul format al Cupei Davis, iar acesta nu a ezitat să critice faptul că gâzduirea turneului final este atribuită pe o perioadă lungă unui singur oraș. Nole crede că ar trebui găsit un echilibru între formatul vechi și cel nou și a dat de înțeles că cel mai mult este deranjat de faptul că nu poate juca în fața propriilor fani.
"Știu că s-au dezbătut multe despre acest subiect. Știu că au fost multe critici când Kosmos a schimbat formatul. La nivel personal, cred că cel mai bun format ar fi ceva între cel vechi și cel nou, pentru că nu cred că acesta este cel mai bun pentru toate națiunile din Grupa Mondială. Faptul că nu am jucat în Serbia de mulți ani nu este bine, nu-i dăm poporului sârb ocazia să ne vadă jucând. În plus, cred ca o partidă acasă ajută Federația.
Personal, nu am un format perfect în minte, dar cred că este important să avem aceste dezbateri cu jucătorii și cu echipele Cupei Davis. Cred că toți ar trebui să avem ceva de spus, pentru că până acum nu ne-a contactat nimeni de la ITF. Cred că este ceva care ar trebui schimbat, pentru că suntem parte integrantă a competiției și putem oferi informații foarte interesante.
Cu siguranță toți avem păreri diferite, dar cred că meciurile acasă și în deplasare sunt ceva care au făcut celebră Cupa Davis. Acum, a oferi unei țări șansa de a găzdui finala timp de cinci ani la rândeste puțin cam mult, după părerea mea. Cupa Davis e o competiție care se joacă la nivel global. Simt că, dacă vom avea în continuare un format cuun Final 4 sau un Final 8, el ar trebui să se dispute într-un loc diferit în fiecare an", a spus Djokovic.

Novak Djokovic insistă că doar prin comunicate se pot rezolva problemele din tenis

În timpul întrevederii cu jurnaliștii, Djokovic a fost rugat să comenteze alte două mari controverse din tenisul mondial, și anume schimbarea mingilor de la turneu la turneu și calendarul din ce în ce mai aglomerat. Liderul mondial a subliniat că e nevoie de dezbateri pentru a se găsi soluții, deoarece creșterea numărului de accidentări este alarmantă.
"Au fost multe dezbateri despre efectul diferitelor tipuri de mingi la încheieturi, umeri, coate... cineva mi-a spus că numărul accidentările a crescut drastic.În ceea ce privește mingile, sunt total de acord că ar trebui să existe o dezbatere pe această temă.Am vorbit cu Andrea Gaudenzi (n.r. șeful ATP) la Paris, în săptămâna cu Paris-Bercy.I-am spus care este părerea mea, el mi-a spus că au în vedere diferite opțiuni pentru reglementarea problemelor și pentru a ajuta jucătorii să prevină accidentările.
În ceea ce privește programul, au existat mereu critici și jucători care s-au plâns de această problemă și nu am nicio îndoială că ar trebui să fie analizată în profunzime la un moment dat. Este clar și ITF și Cupa Davis sunt reglementate altfel decât ATP și Grand Slam-urile, sunt multe organisme de conducere, diferite entități, care au fiecare pretenții de la operatori. Știm că televiziunilesunt cele care au decis în cele din urmă, din fericire sau din păcate. Sunt de acord că ar trebui să vorbim mai mult despre aceste probleme", a completat sârbul.
Novak Djokovic va reveni pe teren joi, când va încerca să pună umărul la calificarea Serbiei în semifinalele Cupei Davis. Davă va trece de Marea Britanie, reprezentativa din Balcani va întâlni în semifinale Italia sau Olanda, care se vor duela vineri în ultimul sfert de finală. Pe cealaltă jumătate de tablou, Finlanda este deja în careul de ași, după ce a învins ieri Canada, campioana de anul trecut. Scandinavii își vor afla azi adversara din semifinale, care se va alege în urma disputei Cehia - Australia.
Novak Djokovic are în palmares un trofeu în Cupa Davis, câștigat în 2010, când se juca în vechiul format. Atunci, Nole a adus două puncte în finala cu Franța, jucată la Belgrad, după ce i-a învins cu 3-0 la seturi pe Gael Monfils și Gilles Simon. Punctul victoriei a fost adus de Viktor Troicki, actualul antrenor al echipei de Cupă Davis a Serbiei, care a trecut în minim de seturi de Michael Llodra.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo