Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic este campionul campionilor la Torino! Sârbul, evoluție de pus în ramă cu Sinner, încheie fabulos 2023

Maria Olteanu

Actualizat 19/11/2023 la 21:01 GMT+2

Novak Djokovic continuă să scrie istorie în tenis. Sârbul, cel mai titrat jucător, s-a impus duminică seara, în finala Turneului Campionilor, în fața lui Jannik Sinner, cel care îl învinsese acum câteva zile, în faza grupelor. Nole a câștigat 6-3, 6-3 și încheie fabulos un an 2023 de excepție pentru el.

Novak Djokovic

Credit imagine: AFP

Duminică seara a ajuns la final Turneul Campionilor de la Torino, competiția de final de an din tenisul masculin aducându-i în ultimul act, de-o parte și de alta a fileului, pe liderul mondial Novak Djokovic și pe preferatul fanilor, Jannik Sinner.
Betano - Torino - Turneul Campionilor
Toată emoția de la Turneul Campionilor de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
După succesul italianului în decisiv, în faza grupelor, acum câteva zile, Djokovic a fost impecabil în finală, etalând cel mai înalt tenis al său, precis, fără greșeală și fără șanse pentru adversar, care nu și-a găsit ritmul, deși a fost încurajat de o sală arhiplină.
Cu moralul ridicat, după ce trecuse sâmbătă de Alcaraz, în minimum de seturi, Nole a continuat să țină ștacheta ridicată și să scrie istorie la Turneul Campionilor, în cea de-a noua finală jucată.
Djokovic a reușit să se impună clar, scor 6-3, 6-3, la capătul unei partide pe care a dominat-o autoritar, oprind seria de 10 meciuri la rând câştigate de elevul lui Cahill.
Cel mai titrat jucător din istorie încheie en-fanfare anul 2023, un an de-a dreptul fabulos pentru el, al 8-lea pe care îl termină în fruntea ierarhiei ATP.
Citește și:

Novak Djokovic, campion la Turneul Campionilor 2023

Djokovic a început tare finala și a reușit repede break-ul, distanțându-se la 3-1 și mai apoi la 4-1.
Sinner a încercat să strângă scorul, a venit la 4-2, dar insuficient, pentru că Nole a continuat să domine fără emoții, iar sârbul a trecut primul set în dreptul său, 6-3, după doar 39 de minute de joc.
Cu moralul foarte ridicat, cu setea de revanșă și cu Sinner într-o zi nu tocmai bună, Djokovic a început ca din tun și setul al doilea, a avut șansa să se ducă la 3-0, dar italianul a revenit și s-a apropiat la 2-1.
Italianul a simțit că are un cuvânt important de spus și a ținut aproape de sârb, echilibrând jocul, comparativ cu prima parte a partidei. Game-urile au devenit mai lungi și mai disputate, iar Djokovic nu a mai defilat pe teren așa cum o făcuse în primele secvențe.
Sinner a venit la 4-3, după jumătatea celui de-al doilea set, dar Djokovic s-a impus, 6-3, triumfând la Torino, în ultimul turneu al acestui an, care a fost fabulos pentru tenismenul sârb.
După victoria de azi, Nole bifează un nou record, cucerind al 7-lea trofeu la Turneul Campionilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo