Spania a obținut calificarea în finala Cupei Davis, sâmbătă seara, după ce a trecut de Marea Britanie, scor 2-1, la Madrid, în arena "Caja Magica", locul în care anual se desfășoară Mutua Madrid Open, turneu patronat de Ion Țiriac. Primul punct al semifinalei a doua le-a aparținut celor din Marea Britanie. Kyle Edmund (69 ATP) l-a învins pe Feliciano Lopez, scor 6-3, 7-6 (3), după o oră și 21 de minute de joc.
Mai apoi, liderul mondial Rafael Nadal a restabilit egalitatea, câștigând duelul cu Daniel Evans (42 ATP), scor 6-4, 6-0, după o oră și 26 de minute de joc. În meciul decisiv, cel de dublu, Nadal a făcut pereche alături de Feliciano Lopez, spaniolii impunându-se în fața cuplului format din Jamie Murray și Neal Skupski, scor 7-6 (3), 7-6 (8).
Australian Open
"Poate Rafa Nadal să câștige titlul la Australian Open 2022?" Mats Wilander nu a stat pe gânduri
ACUM 2 ORE

Canada – Spania, finala Cupei Davis

Inepuizabilul Rafael Nadal nu a pierdut niciun meci la actuala ediție a Cupei Davis. De la debutul competiției, el i-a învins pe Karen Khachanov (Rusia, 17 ATP), Borna Gojo (Croația, 280 ATP), Diego Schawartzman (14 ATP) și Daniel Evans (Marea Britanie, 42 ATP). De asemenea, marele campion iberic a avut evoluții excelente și la dublu.
În marea finală, Spania va întâlni Canada, echipă care a trecut în penultimul act de Rusia, scor 2-1. Duelul dintre cele două va începe duminică, în jurul orei 17:00.Spania a câștigat de cinci ori Cupa Davis, ultima oară în 2011, în timp ce Canada se va afla la prima finală din istorie.
Australian Open
Rafa Nadal a vorbit deschis despre starea sa fizică! Ce l-ar determina să-și încheie cariera
IERI LA 18:20
Australian Open
Știm deja 5 dueluri de vis din turul 3 la Australian Open 2022. Programul de vineri
IERI LA 12:57