Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roberto Bautista Agut consideră "nedreaptă" excluderea Rusiei din Cupa Davis! Ce au declarat spaniolii

Bianca Dumitru

Publicat 02/03/2022 la 17:05 GMT+2

Roberto Bautista Agut, component al echipei de Cupa Davis a Spaniei, a comentat excluderea echipei Rusiei de la Cupa Davis, precizând că deși condamnă invadarea Ucrainei, decizia privind sportivii ruși nu este corectă.

Bautista Agut

Credit imagine: AFP

Tenismenul Roberto Bautista Agut, component al echipei de Cupa Davis a Spaniei care va întâlni România, vineri și sâmbătă, în calificările competiției, a condamnat miercuri, într-o conferință de presă, invadarea Ucrainei de către Rusia, însă a criticat și excluderea echipei Rusiei din Cupa Davis, decizie pe care a caracterizat-o "nedreaptă".
"Ce s-a întâmplat nu este bine, dar nu este corect să îi afecteze pe cei care joacă", a comentat Roberto Bautista suspendarea Rusiei de către ITF, citat de Agerpres.
Un alt jucător spaniol, Pablo Carreno Busta, a afirmat că tenismenii ruși Andrei Rublev, Daniil Mevedev (numărul 1 mondial) și alții au demonstrat că nu "susțin" invazia comandată de Vladimir Putin în Ucrania.
"Toate hotărârile, fie ele drepte sau nedrepte, vor cântări puțin față de ce suferă Ucraina acum", a subliniat Carreno.
Căpitanul echipei Spaniei, Sergi Bruguera, a spus că nu știe "ce e corect și ce nu", în privința sancțiunilor dictate contra Rusiei, în timp ce Carlos Alcaraz și Alejandro Davidovich Fokina nu au dorit să comenteze subiectul.
Federația Internațională de Tenis (ITF) a suspendat marți, pe termen nedefinit, federațiile rusă și belarusă din toate competițiile pe națiuni, Cupa Davis și Cupa Billie Jean King. Rusia este campioana en titre atât în Cupa Davis, cât și în Cupa Billie Jean King.
Belarus urma să evolueze săptămâna aceasta contra Mexicului (4-5 martie), în play-off pentru Grupa Mondială I, astfel că nord-americanii s-au calificat direct pentru faza următoare.
Citește și:

DANIIL MEDVEDEV, "INTERZIS" LA GRAND SLAM-URI ÎN 2022?

Președintele Federației Ucrainene de Tenis vrea ca liderul mondial din ATP, Daniil Medvedev, să nu joace la Roland Garros, Wimbledon și US Open, după ce Rusia a pornit invazia asupra Ucrainei în urmă cu aproape o săptămână. Rusul se confruntă, așadar, chiar în săptămâna în care a devenit noul număr 1 ATP, cu o potențială interdicție la cele mai importante evenimente sportive din tenis din 2022.
În urma invaziei Ucrainei de către Rusia, Seva Kewlysch a cerut insistent că noua rachetă numărul 1 a lumii nu ar trebui să joace la Roland Garros, Wimbledon sau US Open. Federația Internațională de Tenis a suspendat deja toate turneele din Rusia și Belarus, însă acum sunt noi presiuni pentru excluderea tuturor tenismenilor din cele două țări de la evenimentele internaționale.
"Medvedev nu ar trebui să joace la Roland Garros, Wimbledon și US Open", a spus el răspicat. "Medvedev poate să joace turneele din circuitul ATP, dar Grand Slam-urile sunt turnee ITF. Dacă nu le poți juca, nu vei fi niciodată numărul 1. Le-ar fi rușine să fie excluși dintr-o competiție acum", a mai spus președintele UTF.
Medvedev însuși a condamnat atacurile și a cerut pace de mai multe ori în ultima săptămână. După ce a ajuns pe primul loc al clasamentului, prima sa postare pe rețelele de socializare a fost o pledoarie pentru încheierea conflictului. Vorbind "în numele fiecărui copil din lume", el a scris: "De aceea vreau să cer pace în lume, pace între țări. Copiii se nasc cu încredere în lume, cred atât de mult în orice: în oameni, în dragoste, în siguranță și dreptate, în șansele lor în viață. Să fim împreună și să le arătăm că este adevărat, pentru că niciun copil nu ar trebui să înceteze să viseze."
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo