Daria Kasatkina a oferit de curând un interviu pentru un jurnalist sportiv rus în care și-a recunoscut homosexualitatea. Pe lângă acest subiect care e privit cu multă reticență în Rusia, prima rachetă a rușilor a făcut și alte declarații care ar putea deranja în țara natală. Mai exact, ea le-a sugerat tinerilor tenismeni ruși să-și schimbe cetățenia.
"Cred că generația care are acum 16-17 ani are încă o șansă. Ei joacă deja, există șanse să plece și să joace pentru alte țări. Nu au fost norocoși, dar încă mai au o șansă. Cred că mulți copii talentați, ai căror părinți vor avea ocazia, își vor schimba probabil cetățenia. Ca să fiu sinceră, avem deja astfel de întrebări cu toții, pentru că am văzut cu toții, am fost suspendați de la Wimbledon și nu știm ce se va întâmpla în continuare. Și chiar pot să le spun copiilor: dacă există o astfel de oportunitate, oameni buni, schimbați-vă cetățenia și mergeți să vă îndepliniți visurile", a spus Kasatkina.
CITEȘTE ȘI:
National Bank Open
"Sunt români peste tot, mai puțin în România!". Bianca Andreescu, gluma zilei la Toronto
08/08/2022 LA 12:22

Daria Kasatkina, pusă la zid în Rusia la cel mai înalt nivel

Deputat al Dumei de Stat din Rusia (camera inferioară a Parlamentului Federației Ruse), Roman Teryushkov, a comentat faptul că prima rachetă a Rusiei, Daria Kasatkina , i-a sfătuit pe tinerii tenismeni ruși să schimbe cetățenia sportivă: "Un exemplu viu al școlii de "individualiști", adepți ai Occidentului", a catalogat el afirmația Dariei Kasatkina.
"Văd în astfel de apeluri promovarea trecerii sportivilor noștri la echipele naționale ale altor țări, de fapt, o crimă împotriva statului", a mai scris Teryushkov pe canalul său Telegram.
Tenis
Kasatkina, pusă la zid de Trefilov! Afirmații absurde despre homosexualitate & schimbarea cetățeniei
20/07/2022 LA 12:38
Tenis
Kasatkina pune paie pe foc în scandalul momentului din Rusia! Cum a comentat războiul din Ucraina
19/07/2022 LA 14:59