Daria Kasatkina a oferit de curând un interviu pentru un jurnalist sportiv rus în care și-a recunoscut homosexualitatea. Pe lângă acest subiect care e privit cu multă reticență în Rusia, prima rachetă a rușilor a făcut și alte declarații care ar putea deranja în țara natală. Mai exact, ea le-a sugerat tinerilor tenismeni ruși să-și schimbe cetățenia.
"Cred că generația care are acum 16-17 ani are încă o șansă. Ei joacă deja, există șanse să plece și să joace pentru alte țări. Nu au fost norocoși, dar încă mai au o șansă. Iar pentru cei care sunt mai tineri... Nu știu. Toți cei care pleacă din Rusia și pătrund la un nivel înalt în următorii ani, nu știu, cinci ani, sunt niște oameni asumați", și-a început Kasatkina discursul.
CITEȘTE ȘI:
National Bank Open
"Sunt români peste tot, mai puțin în România!". Bianca Andreescu, gluma zilei la Toronto
IERI LA 12:22

Daria Kasatkina și-a pus în cap toată Rusia: vrea ca tinerii ruși să-și schimbe cetățenia

"Cred că mulți copii talentați, ai căror părinți vor avea ocazia, își vor schimba probabil cetățenia. Ca să fiu sinceră, avem deja astfel de întrebări cu toții, pentru că am văzut cu toții, am fost suspendați de la Wimbledon și nu știm ce se va întâmpla în continuare. Și chiar pot să le spun copiilor: dacă există o astfel de oportunitate, oameni buni, schimbați-vă cetățenia și mergeți să vă îndepliniți visurile", a transmis Kasatkina.
Cel mai recent exemplu de tranziție cu succes a fost demonstrat de Elena Rybakina. Acum reprezentând Kazahstan, Rybakina a luat decizia de a schimba țara pe care o reprezintă pentru a primi mai multe fonduri și a declarat în repetate rânduri că este fericită să își reprezinte țara de adopție. Jucătoarea de 23 de ani s-a născut și a crescut la Moscova, dar a ales să reprezinte Kazahstanul în 2018, după ce nu a reușit să obțină susținerea de care avea nevoie în Rusia.
Tenis
Kasatkina, pusă la zid de Trefilov! Afirmații absurde despre homosexualitate & schimbarea cetățeniei
20/07/2022 LA 12:38
Tenis
Kasatkina pune paie pe foc în scandalul momentului din Rusia! Cum a comentat războiul din Ucraina
19/07/2022 LA 14:59