Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic a ratat titlurile la Jocurile Olimpice și Cupa Davis în 2021, obiective importante pentru sârb

Andrei Nicolae

Actualizat 04/12/2021 la 11:42 GMT+2

Serbia a fost învinsă de Croația cu 2-1 în prima semifinală a Cupei Davis, competiție care se desfășoară la Madrid. Novak Djokovic și-a făcut treaba la simplu, dar diferența a fost făcută de jucătorul croat Gojo Borna, care azi nu s-ar califica nici la un turneu de Grand Slam cu clasamentul pe care îl are.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic a terminat pe locul 1 mondial în ATP, a câștigat trei titluri de Grand Slam, la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon, dar nu este pe deplin împăcat. După ce a ratat medalia de aur la Jocurile Olimpice, Marele Șlem (victorii în toate cele patru turnee), titlul la Turneul Campionilor, jucătorul sârb a irosit șansa de a câștiga și Cupa Davis, pentru a doua oară în carieră.
Croația a învins, vineri seara, la Madrid, echipa Serbiei cu 2-1 scor general, în prima semifinală, astfel că duminică va juca pentru trofeu.
Rezultatele semifinalei
  • Gojo Borna (279 ATP) - Dusan Lajovic (33 ATP) 4-6, 6-3, 6-2
  • Marin Cilic (30 ATP) - Novak Djokovic 4-6, 2-6
  • Nikola Mektic/Mate Pavic - Novak Djokovic/Filip Krajinovic 7-5, 6-1

Novak Djokovic și-a făcut treaba la simplu

Novak Djokovic și-a făcut treaba la simplu, cu o victorie facilă în fața lui Marin Cilic, dar toate calculele Serbiei au fost stricate de Gojo Borna, un jucător clasat pe locul 279. Acesta din urmă este și revelația Cupei Davis în acest an. Cu clasamentul pe care îl are, Gojo Borna nu s-ar califica nici la turneele de Grand Slam. Înainte de a-l depăși pe Lajovic, i-a mai învins pe Popyrin (nr. 61 ATP) și Sonego (nr. 27 ATP). El l-ar fi putut învinge chiar în două seturi pe Lajovic, având în vedere că a avut 3-0 și 4-1 în primul set.
Gojo Borna
La dublu, Croația a avut una dintre cele mai bune echipe din lume, astfel că a gestionat perfect acel 1-1 după partidele de simplu.
Djokovic nu a reușit imposibilul la dublu. El a revenit pe teren la aproximativ jumătate de oră după ce a restabilit egalitatea în această semifinală. Nole a încercat să-l tragă dupăel pe Krajinovic la dublu, dar croații au arătat tot timpul mai sudați. Sârbii au avut probleme încă după primele game-uri în setul 1, dar echilibrul s-a rupt la 5-5. De aici, Metkic și Pavic au defilat.
Croația va juca a patra finală de Cupa Davis, cu învingătoarea dintre Rusia și Germania. Până acum, a câștigat în 2005 împotriva Slovaciei, a pierdut în 2016 împotriva Argentinei și a mai câștigat în 2018 cu Franţa. Vineri seara, la Madrid, Croația și-a trecut în cont și prima victorie asupra Serbiei. În precedentele două ocazii, sârbii s-au impus cu 4-1 în sferturi în 2010 și 5-0 în primul tur din 2015
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo