Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rusia a câștigat Cupa Davis! Rublev și Medvedev aduc primul trofeu după 15 ani

Romeo Ene

Publicat 05/12/2021 la 21:38 GMT+2

Rusia a învins Croația în finala Cupei Davis, cu ajutorul lui Andrey Rublev și Daniil Medvedev.

Andrey Rublev

Credit imagine: AFP

Rușii i-au învins în partidele de simplu pe Borna Gojo și Marin Cilic, în câte două seturi.
Rusia nu mai câștigase Cupa Davis din 2006 și nu mai evoluase într-o finală din 2007. Meciul de dublu Aslan Karatsev/Andrey Rublev – Nikola Mektic/Mate Pavic nu va mai avea loc, ca urmare a succesului celor doi tenismani ruși.
Daniil Medvedev l-a învins pe Marin Cilic cu scorul de 7-6(7), 6-2, în timp ce Rublev a trecut de Gojo cu scorul de 6-4, 7-6(5).

Primul trofeu din 2006 pentru rușis

Rusia a terminat neînvinsă Cupa Davis, în timp ce Croația a suferit prima înfrângere chiar în marea finală.
Cele două naționale s-au mai întâlnit de două ori de-a lungul istoriei, împărțindu-și victoriile.

Rusia trecuse de Germania în semifinale, scor 2-0, iar Croația eliminase Serbia cu o seară mai devreme, scor 2-1, deși Novak Djokovic a fost în tabăra adversă.
Citește și:
A fost cea de-a 6-a finală disputată de Rusia câștigând trofeul în 2002 și 2006, în timp ce pentru croați a fost cea de-a patra.
Până acum, a câștigat în 2005 împotriva Slovaciei, a pierdut în 2016 împotriva Argentinei și a mai câștigat în 2018 cu Franţa.
România se va bate în 2022 pentru grupele Davis Cup. Horia Tecău și Marius Copil au obținut pentru România calificarea la barajul pentru faza finală a Cupei Davis. Cei doi români au învins perechea Sergio Galdos/Arklon Huertas del Pino, scor 4-6, 6-3, 6-2.
Cu această victorie, România a făcut un pas important pentru revenirea în elita tenisului mondial masculin. Anul viitor, România va juca în barajul pentru accederea în grupa mondială a Cupei Davis, turneul final urmând să aibă loc în decembrie 2022.
De asemenea, rămâne de văzut dacă aceasta a fost ultima partidă a lui Horia Tecău. Jucătorul român a anunțat că se retrage din tenis încă de la Turneul Campionilor, dar după partidă, acesta a lăsat loc de interpretări în ceea ce privește prezența sa la următoarea partidă pe care România o va disputa în Cupa Davis.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo