Sezonul ATP s-a încheiat, dar Novak Djokovic este în continuare "on fire". Liderul mondial are un alt obiectiv major pe sfârșitul acestui an, să câștige Cupa Davis.
Miercuri seara, Nole & naționala Serbiei s-au calificat în penultimul act al întrecerii găzduite de Spania, la Madrid.

Novak Djkovic a mai câștigat Cupa Davis în 2010

Davis Cup
Rusia a câștigat Cupa Davis! Rublev și Medvedev aduc primul trofeu după 15 ani
05/12/2021 LA 19:38
Djokovic şi Nikola Cacic au reuşit să aducă punctul decisiv al Serbiei în meciul cu Kazahstan (2-1), prin victoria obţinută în faţa cuplului Andrei Golubev/Aleksandr Nedoviesov cu 6-2, 2-6, 6-3.
https://i.eurosport.com/2021/12/01/3263986.jpg
Ziua a început rău pentru sârbi, Mihail Kukuşkin (182 ATP) câştigând în faţa lui Miomir Kecmanovic (69 ATP) cu 7-6 (7-5), 6-4, 7-6 (13/11), după trei ore şi 18 minute de joc.
Djokovic a restabilit egalitatea, impunându-se fără probleme în al doilea meci de simplu, cu 6-3, 6-4 în faţa lui Aleksandr Bublik (36 ATP), aceasta fiind a 16-a victorie consecutivă la simplu pentru Novak în Cupa Davis.
Djokovic vizează acum a doua sa Salatieră de Argint după cea câştigată în 2010.Joi va avea loc ultimul sfert de finală, Rusia - Suedia, vineri se va desfăşura prima semifinală, Serbia - Croaţia, iar sâmbătă a doua, care va opune Germania şi câştigătoarea dintre Rusia şi Suedia.

Novak Djokovic susține poziția WTA în cazul Peng Shuai, prin suspendarea turneelor din China

La Madrid, Novak Djokovic a făcut referire și la cazul jucătoarei Peng Shuai.Steve Simon, președintele WTA, a anunțat ieri că a suspendat toate competițiile forului feminin de tenis din China și Hong Kong. Această decizie vine în urma nelămuririlor legate de dispariția lui Peng Shuai, care nu a mai fost de găsit după ce l-a acuzat pe fostul vicepremier chinez, Gaoli Zhang, de viol.
Ulterior, au apărut mai multe imagini cu jucătoarea chineză la un restaurant din Beijing și la un turneu de copii, ca apoi să vorbească prin videoconferință cu Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO) și, în cele din urmă, să îi ceară președintelui WTA să o lase în pace.Toate acestea nu au fost suficiente pentru a liniști opinia publică și conducerea WTA, astfel încât Steve Simon a luat această decizie radicală.
"Sustin pe deplin poziția WTA, pentru că nu avem suficiente informații despre Peng Shuai și bunăstarea ei. Situația ei este de o mare importanță pentru lumea tenisului. Cred că poziția WTA este foarte curajoasă", a comentat Novak Djokovic
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Davis Cup
România va întâlni Spania în barajul pentru calificarea la turneul final al Cupei Davis 2022
05/12/2021 LA 16:17
Davis Cup
Rusia – Croația, finala Cupei Davis din acest an la Madrid. Fiecare tabără are câte două titluri
04/12/2021 LA 15:26