Carlos Alcaraz a revenit pe teren la doar 4 zile după triumful fantastic de la US Open, în urma căruia a devenit cel mai tânăr lider mondial din istorie. Ibericul a ținut morțiș să reprezinte Spania în Cupa Davis și a jucat împotriva lui Felix Auger-Aliassime, în meciul cu Canada din faza grupelor.
Deși a câștigat primul set la tie-break, Alcaraz a pierdut partida în decisiv, dând serioase semne de oboseală spre final. Decizia lui Alcaraz de a juca în acest meci foarte important a fost criticată în Spania, mai ales că ibericii au pierdut duelul contra Canadei cu 2-1 (perechea Félix Auger-Aliassime / Vasek Pospisil a trecut în 3 seturi de dublul format din Marcel Granollers și Pedro Martinez).
Davis Cup
Carlos Alcaraz nu și-a revenit din euforia succesului de la US Open! Ibericul, eșec în Cupa Davis
16/09/2022 LA 19:56
Citește și:

Carlos Alcaraz ignoră criticile primite după eșecul din Cupa Davis

Opinia generală este că Alcaraz s-a grăbit să revină pe teren, deoarece a acumulat o mare oboseală la US Open și în zilele de după victoria din finală. La conferința de presă de după meciul cu Auger-Aliassime, Alcaraz a ținut să precizeze că nu ia în seamă criticile primite și va continua să joace în Cupa Davis, deoarece simte că poate obține rezultate chiar dacă nu este la 100% din punct de vedere fizic.
"Voi juca din nou, desigur. Este un meci de Cupa Davis și îmi place să-mi reprezint Spania, dau mereu tot ce pot. Evident că nu sunt 100% fizic, dar am făcut un meci grozav împotriva unui jucător de top precum Felix. Cred că am lăsat totul pe teren, nu mă pot învinovăți. Dacă oamenii vorbesc sau cred că ar fi trebuit să cedez locul meu altui jucător, nu le voi acorda prea multă atenție. Am simțit că pot să câștig și să dau tot ce am mai bun, așa am văzut lucrurile la antrenament. În ciuda înfrângerii, sunt mulțumit", a spus Alcaraz, citat de welovetennis.fr.
Eșecul Spaniei în fața Canadei nu ar trebui să lase urmări foarte grave. Ibericii vor întâlni Coreea de Sud în ultimul meci din grupă și nu ar trebui să aibă emoții în a obține victoria și implicit calificarea în sferturi. Faza finală a Cupei Davis din acest an va avea loc în perioada 23-27 noiembrie, la Malaga.
Laver Cup, ultimul turneu din cariera marelui Roger Federer, este în direct, în perioada 23-26 septembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
Davis Cup
Slovacia - România 3-1. Nicholas Ionel, învins clar de Alex Molcan! "Tricolorii" pierd confruntarea
16/09/2022 LA 18:49
Davis Cup
Interes zero pentru Cupa Davis! Un jucător de top a răbufnit: "Am rămas șocat"
15/09/2022 LA 07:05