Mii de oameni din Ucraina s-au refugiat în ultimele zile în România. Una dintre persoanele care au trecut granițele țării noastre în cursul zilei de vineri este Dayana Yastremska, jucătoarea de tenis care ocupă locul 120 WTA.
Sportiva în vârstă de 21 de ani a ajuns în vama Isaccea, județul Tulcea, după ce a plecat din Odesa cu bacul. Dayana s-a refugiat în România alături de sora ei mai mică, în timp ce părinții lor au rămas în Ucraina.
Tenismena a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare în care a vorbit despre ceea ce a trăit în ultimele zile, pe care le-a petrecut într-o parcare subterană, și despre faptul că și-a lăsat părinții în urmă.
BNP Paribas Open
Yastremska o contrazice pe Kostyuk, care s-a plâns de atitudinea rușilor din circuit: "Ei mă susțin"
11/03/2022 LA 17:16
"După două nopți petrecute într-o parcare subterană, părinții mei au luat decizia de a ne trimite pe mine și pe sora mea mai mică în afara Ucrainei! Mamă, tată, vă iubim foarte mult, aveți grijă de voi!!! Te iubesc, Ucraina! Ucraineni, aveți grijă de voi", a fost mesajul Dayanei Yastremska.
Citește și:

MARII SPORTIVI UCRAINENI CONDAMNĂ RĂZBOIUL

În ultimele zile, mai mulți sportivi ucraineni au condamnat ofensiva rusă declanșată în țara lor. "O mare tragedie a avut loc în patria noastră dragă, Ucraina. Acesta este un stat suveran pașnic, locuit de oameni care vor să-și decidă propriul destin.
Sperăm că acest război teribil se va termina cât mai curând posibil. Dragi compatrioți ucraineni, rezistați! Puterea noastră este în unitate. Suntem cu voi!", au scris Alex Len și Sviatoslav Mihailiuk, singurii jucători ucraineni din liga profesionistă nord-americană de baschet, pe rețelele de socializare.
Și alți sportivi ucraineni, printre care fotbalistul Oleksandr Zincenko de la Manchester City și jucătoarea de tenis Elina Svitolina Monfils, s-au exprimat pe această temă.
"Inima îmi sângerează. O nouă noapte fără somn și terifiantă pentru poporul ucrainean. Vă rog să opriți războiul", a scris Svitolina pe Twitter.
În plus, cu ocazia turneului ATP de la Acapulco, rusul Daniil Medvedev, noul număr 1 mondial, a recunoscut că s-a "trezit cu multe emoții" atunci când a evocat această situație, în timp ce spaniolul Rafael Nadal a deplâns "știrile sumbre".
Open 6ème Sens
Yastremska, gest superb după finala pierdută la Lyon! Ce va face ucraineanca cu banii câștigați
06/03/2022 LA 19:35
Open 6ème Sens
Dayana Yastremska a pierdut finala la Lyon! Ucraineanca, înfrângere în ultimul act cu Shuai Zhang
06/03/2022 LA 16:03