Steve Simon, președintele WTA, a anunțat astăzi că a suspendat toate competițiile forului feminin de tenis din China și Hong Kong. Această decizie vine în urma nelămuririlor legate de dispariția lui Peng Shuai, care nu a mai fost de găsit după ce l-a acuzat pe fostul vicepremier chinez, Gaoli Zhang, de viol.
Ulterior, au apărut mai multe imagini cu jucătoarea chineză la un restaurant din Beijing și la un turneu de copii, ca apoi să vorbească prin videoconferință cu Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO) și, în cele din urmă, să îi ceară președintelui WTA să o lase în pace.
Toate acestea nu au fost suficiente pentru a liniști opinia publică și conducerea WTA, astfel încât Steve Simon a luat această decizie radicală astăzi.
Australian Open
Australian Open 2022 | Top 5 lovituri din a 7-a zi de la Melbourne
ACUM O ORĂ

Comunicatul emis de președintele WTA, Steve Simon

"Când pe 2 noiembrie 2021, Peng Shuai a postat o acuzație de agresiune sexuală împotriva unui oficial de rang înalt al guvernului chinez, WTA a recunoscut că mesajul lui Peng Shuai trebuie ascultat și luat în serios. Jucătoarele din WTA, ca să nu mai menționăm femeile din întreaga lume, merită acest lucru.
[…]De atunci, mesajul lui Peng a fost șters de pe internet, iar discuția despre această problemă serioasă a fost cenzurată în China. Oficialii chinezi au avut oportunitatea de a opri cenzura, de a demonstra că Peng este în libertate și capabilă să vorbească fără interferențe sau intimidare și să investigheze aceste acuzații într-o manieră dreaptă și transparentă. În timp ce știm unde este Peng, am îndoieli serioase că aceasta este liberă, în siguranță și nu este subiectul cenzurii, constrângerii și intimidării. WTA avut un mesaj foarte clar și repetăm apelul pentru o investigație transparentă - fără cenzură - în ceea ce privește acuzațiile făcute de Peng Shaui.
[…]Drept urmare, cu întreg suportul conducerii WTA, anunț suspendarea imediată a tuturor turneelor WTA din China, incluzând Hong Kong. Cu o conștiință împăcată, nu văd cum aș putea să rog sportivele noastre să joace în locul unde Peng Shuai nu este lăsată să comunice de bunăvoie și este presată să își contrazică acuzațiile pe care le-a făcut. Ținând cont de situația actuală, sunt îngrijorat de riscul pe care jucătoarele și staff-ul nostru l-ar fi îndurat dacă am fi organizat turnee în China în 2022.
Regret foarte mult că s-a ajuns în acest punct. Comunitățile de tenis din China și Hong Kong sunt pline de oameni minunați, cu care am lucrat ani de zile. Ei trebuie să se mândrească cu realizările, ospitalitatea și succesul lor. Cu toate acestea, dacă China nu va face pașii pe care i-am transmis, nu putem să supunem jucătoarele și staff-ul riscului de a organiza turnee în China. Liderii din China nu ne-au dat de ales. Rămân cu speranța că rugămințile noastre vor fi ascultate, iar autoritățile chineze vor face pașii corecți pentru a adresa această problemă", este comunicatul emis de Steve Simon, președintele WTA.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Australian Open
IGA SWIATEK, dezvăluiri importante din viața sa. Poloneza e, cu adevărat, un suflet caritabil
ACUM O ORĂ
Australian Open
Nick Kyrgios, comparat cu Roger Federer și Rafael Nadal de către Mats Wilander
ACUM 2 ORE