Misterul creat în jurul dispariției lui Peng Shuai a creat vâlvă la toate nivelurile, inclusiv ONU implicându-se și cerându-le chinezilor dovezi clare că fosta mare jucătoare este în siguranță.
Comitetul Internațional Olimpic a anunțat aseară că Thomas Bach, omul care conduce forul, a stat de vorbă cu fosta tenismenă, printr-o tele-conferință la care au mai participat și Emma Terho, șefa atletismului din cadrul CIO, dar și chinezul Li Lingwei, membru marcant în CIO, care a facilitat legătura cu fosta mare jucătoare de tenis.
"Am fost ușurată să văd că Peng Shuai este bine, aceasta era în acest moment principala noastră grijă. A părut relaxată, pe durata video-conferinței. I-am oferit tot suportul nostru și i-am transmis că CIO este alături de ea la orice oră. A apreciat demersul nostru și ne-a mulțumit", a dezvăluit Emma Terho pentru olympics.com.
Australian Open
Zverev, declarație controversată: "Cred că mulți jucători au acum Covid"! Argumentele germanului
19/01/2022 LA 19:08
Președintele CIO, Thomas Bach, a stabilit chiar să se vadă cu fosta jucătoare de tenis în ianuarie, când va sosi la Beijing pentru Jocurile Olimpice de iarnă. Cei doi au fixat o cină în care vor discuta față în față despre perioada grea prin care a trecut Peng Shuai, după dezvăluirile de la începutul lunii.
CITEȘTE ȘI:
ALEXANDER ZVEREV A FĂCUT "RAVAGII" CU SERVICIUL ȘI A SCRIS O NOUĂ PAGINĂ DE ISTORIE

Peng Shuai a creat panică în lumea sportului, după ce a fost de negăsit

Dispariţia jucătoarei chineze de tenis Shuai Peng, care nu a mai dat niciun semn de viaţă după ce l-a acuzat de viol pe un fost vicepremier al Chinei, a neliniştit lumea tenisului şi opinia publică.
La o săptămână după ce jucătoarea de 35 de ani a povestit în detaliu că a fost abuzată de fostul vicepremier chinez Gaoli Zhang (75 de ani), tânăra a dispărut. Peng, care a câştigat Roland Garros în proba feminină de dublu în 2014, l-a acuzat, pe 2 noiembrie, pe fostul oficial că a forţat-o să aibă un raport sexual în urmă cu trei ani, iar apoi a fost constrânsă să devină amanta acestuia.
Preşedintele WTA (asociaţia jucătoarelor profesioniste de tenis), Steve Simon, nu a exclus posibilitatea retragerii tuturor competiţiilor feminine din China în cazul în care Beijingul nu va face lumină în cazul dispariţiei campioanei Shuai Peng.
Simon şi-a exprimat, miercuri, "îngrijorarea" privind securitatea chinezoaicei Shuai Peng şi a afirmat că pune la îndoială informaţiile oficiale provenind din China referitoare la jucătoare.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
19/01/2022 LA 12:44
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, victorii mari
17/01/2022 LA 07:33