Bătălie între cei doi jucători NextGen a fost dominată de Alexander Zverev. Sportivul german a avut o dorință mare de revanșă în fața lui Daniil Medvedev, după ce a tot pierdut în fața rusului în ultima perioadă, inclusiv la Torino în faza grupelor.
Disputa dintre cei doi a venit doar 5 zile distanță de la thrillerul câștigat de Medvedev cu 6-3, 6-7(3), 7-6(6). "Încă am o șansă să câștig turneul și doar la asta mă gândesc acum", spunea neamțul cu origini în Rusia, după eșecul cu Daniil. Alexander a trecut aseară, după un alt thriller, de Djokovic, în semifinale, victorie care i-a sporit gradul de încredere.

Așa s-a calificat Zverev în finala Turneului Campionilor. Thriller cu Djokovic

Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, victorii mari
IERI LA 07:33
Iar în marea finală am văzut un Zverev extrem de hotărât!

Alexandrer Zverev a făcut ravagii cu serviciul

Reprezentantul Germaniei a preluat inițiativa devreme, din game-ul trei, când a realizat break-ul. Apoi, Alexander Zverev a fost impecabil pe propriul serviciu și nu i-a oferit nicio șansă de break lui Daniil Medvedev. Primul set l-a câștigat după 34 de minute, cu 6-4.
În actul secund, Zverev a început și mai puternic, cu un break chiar în primul game. Medvedev a încercat să-i atace ulterior serviciul, dar adversarul a fost practic pe val! Alexander a continuat să puncteze la foc automat, cele mai multe puncte fiind obținute după schimburi scurte. Avantajul luat în debutul setului a fost conservat și finala a fost închisă cu un dublu 6-4.
Așadar, Alexander Zverev a câștigat Turneul Campionilor pentru a doua oară în carieră, după succesul din 2018. El a adunat 7 titluri în 2021, dar este al doilea mare trofeu al anului, după ce a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Interesant, Zverev încheie anul și cu cele mai multe meciuri câștigate – 59. La ora finalei, cei doi jucători erau la egalitate, fiecare cu câte 58 de victorii. Trebuie spus că aceste cifre vin, totuși, în contextul în care Djokovic nu a evoluat foarte mult, axându-se în general pe turneele de Grand Slam.
Cele mai multe meciuri câștigate în 2021
  • Daniil Medvedev - 59
  • Alexander Zverev - 58
  • Casper Ruud - 55
  • Stefanos Tsitsipas - 55

Zverev, al patrulea om din istorie care câștigă trofeul după ce i-a învins pe primii doi jucători din ierarhia ATP

După finala de la Torino se consemnează din nou egalitatea între cei doi jucători în meciurile directe, 6-6.
Medvedev și Zverev au mai fost de două ori față în față într-o finală, de fiecare dată Daniil ieșind învingător până azi, la Paris în 2020 și la Shanghai, în 2019.
Ar mai fi de notat că Zverev a devenit al patrulea jucător din istorie care câștigă competiția după ce i-a învins pe primii doi clasați în ierarhia ATP. Doar Lendl (1982), Edberg (1989) și Agassi (1990) au mai reușit asemenea performanțe.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Australian Open
Mats Wilander a făcut lumină în cazul "Novak Djokovic": "Dacă cred că e decizia corectă?"
16/01/2022 LA 11:50
Tenis
Novak Djokovic va pierde, cel mai probabil, locul 1 ATP după Australian Open
16/01/2022 LA 10:53