Sebastian Korda, fiul finalistului din 1992 de la Roland Garros Petr Korda, a devenit primul jucător născut în anii 2000 care și-a asigurat o prezență în optimile turneului de Mare Șlem parizian. Jucătorul american în vârstă de 20 de ani a ajuns la conferința de presă după victoria din turul trei, 6-4, 6-3, 6-1 în fața spaniolului Pedro Martinez, înainte de terminarea meciului care a stabilit adversarul său din optimi, dintre Rafael Nadal și Stefano Travaglia.
Invitat să vorbească despre un posibil duel cu jucătorul care a câștigat titlul la Roland Garros de 12 ori, Sebastian Korda s-a entuziasmat, la fel cum o făcuseră și surorile sale, Jessica și Nelly, jucătoare profesioniste de golf.
"Da, mă rog să câștige (n.r. - Nadal). Este idolul meu cel mai mare. Este unul dintre motivele pentru care joc tenis. Doar să-l urmăresc, este un luptător incredibil. De la el am 'luat' mentalitatea de a nu ceda niciodată. De fiecare dată când sunt pe teren, încerc să fiu ca el. Când eram mic, mi-am botezat pisica Rafa, după el. Asta spune mult despre cât îl iubesc", a detaliat Sebastian Korda, care, cu primele trei victorii ale carierei obținute în turneele de Mare Șlem și-a asigurat un salt spectaculos în clasament, în jurul poziției 130 ATP, după ce la startul turneului se afla pe locul 213 ATP.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
ACUM 11 ORE

Rafael Nadal, replică genială după mărturisirea lui Korda dinaintea duelului direct din optimile Roland Garros

Recordmenul absolut al turneului de la Roland Garros a auzit de multe ori de-a lungul carierei faptul că este un model pentru colegii săi de circuit, nu numai pentru fanii tenisului din lumea întreagă. Cu 14 ani mai în vârstă decât Sebastian Korda, Nadal i-a răspuns puștiului american care și-a propus să câștige cel puțin două titluri de Mare Șlem pentru a-și depăși tatăl, campion în 1998.
"Ei bine, asta înseamnă că sunt pe tv de foarte mulți ani. E la fel ca atunci când eram eu mic și mă uitam la Sampras, Agassi, Carlos Moya și așa mai departe, nu? Partea proastă e că asta înseamnă că eu am 34 de ani acum", a spus Rafa, răzând. "Asta este o altă realitate, care nu este chiar foarte frumoasă. Dar, mă bucur să aud asta. Știu că joacă excelent. Este un băiat tânăr, cu foarte multă forță. Cred că are un viitor strălucit în față, sper doar că nu încă", a mai spus spaniolul, care își dorește o nouă victorie în turneul de Mare Șlem Favorit.
Rafael Nadal are 96 de victorii în carieră pe zgura de la Paris, iar dacă va reuși să se impună din nou la Paris, va atinge suta de meciuri câștigate și l-ar egala pe Roger Federer la numărul de titluri de Mare Șlem câștigate în carieră.

Cine este Sebastian Korda, una dintre marile surprize de la Roland Garros 2020?

Longilinul Sebastian Korda, 1,93 m, a pornit din calificări, iar pe tabloul principal i-a învins pe italianul Andreas Seppi, pe favoritul 21 John Isner și, în turul al trilea, pe Pedro Martinez, un "coleg" din calificările masculine.
Este fiul lui Petr Korda, un stângaci ce a ajuns până pe locul doi în tenisul masculin, campion la Australian Open și finalist la Roland Garros. Petr a luptat sub steagul Cehoslovaciei, însă Sebastian s-a născut la Bradenton - casă a celebrei academii de tenis înființate de marele Nick Bollettieri. Puștiul a iubit hocheiul mai mult decât orice când era mic de tot. La trei ani lega șireturile patinelor cu sârg, dimineață după dimineață.
În familia Korda, sportul a rămas ca o religie. Sau literă de lege. Petr s-a căsătorit cu o jucătoare de tenis, Regina Rajchrtova, iar cele două fete ale celor doi au ajuns să practice golful, în circuitul profesionist.
Deși a părăsit terenurile de tenis controversat, pe ușa din dos, după ce a fost depistat pozitiv cu un steroid de pe lista substanțelor interzise, nandrolon, la Wimbledon 1998, Petr Korda a rămas în tenis. Pe când era antrenorul lui Radek Stepanek, l-a luat pe Sebastian la un meci de la US Open, cu Novak Djokovic. Astfel, după ce la opt ani luase prima dată racheta în mână, Sebastian Korda a rămas al tenisului.
Traiectoria sa în tenis a fost, în aceste condiții, atipică. Tatăl său i-a îndrumat pașii zi de zi, dar cu un singur antrenament de tenis pe zi, până la vârsta de 16 ani. Doi ani mai târziu, Sebastian câștiga titlul juniorilor la Australian Open. Și promite că nu va opri aici.
https://i.eurosport.com/2020/10/02/2900623.jpg
Tenis
Nadal, declarație superbă despre Federer:"O parte întreagă din viața mea s-a dus când el s-a retras"
ACUM 17 ORE
Tenis
Alexander Zverev, avertisment pentru rivali înainte de revenire, după ce a ratat "obiectivul vieții"
ACUM 17 ORE