Fostul număr 3 mondial și campion la US Open, Juan Martin del Potro, a dezvăluit că a trecut printr-un adevărat carusel de emoții un ultimul an și jumătate, din cauza ultimei accidentări.
Văzut de mulți drept singurul capabil să se lupte de la egal la egal cu așa numitul "careu de ași" format din Federer, Nadal, Djokovic și Murray, "turnul din Tandil" nu și-a atins niciodată potențialul maxim din cauza accidentărilor. Del Potro nu a mai jucat un meci oficial din iunie 2019 (Queens), atunci când a suferit o nouă accidentare gravă, care a dus la o altă operație la genunchi. Recuperarea a fost una complicată, sud-americanul încercând chiar și metode alternative, în dorința de a scăpa de dureri și a reveni în competiții.
"Realitatea arată cât mă costă aceste accidentări. Am încercat o mulțime de tratamente alternative, am avut intervenții chirurgicale și încă nimic nu a funcționat. Nimic nu m-a ajutat să joc din nou. Din punct de vedere emoțional, costă scump, deoarece chiar mă doare să mă uit la tenis, e frustrant să vezi meciurile la televizor când îți dorești atât de mult să fii acolo. Încerc să mă descurc cât mai bine din punct de vedere psihic", a explicat Del Potro pentru As.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
ACUM O ZI

Del Potro nu concepe să nu fie prezent la Jocurile Olimpice

În vara trecută, Del Potro a revenit la antrenamente, însă problemele medicale au reapărut. Cu toate acestea, argentinianul nu a renunțat și e extrem de determinat să fie la Tokyo.
Medaliat la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice (bronz la Londra 2012 și argint la Rio 2016), Juan Martin del Potro nu concepe să nu fie prezent în Japonia, la cel mai important eveniment al planetei din sport (în direct pe canalele Eurosport în perioada 23 iulie - 8 august).
"Cred că este anul meu. Jocurile Olimpice mă împing de la spate, este o motivație pe care o am. Dacă nu ar fi fost amânate pentru acest an, nu aș fi fost prezent. Asta am în minte mereu și indiferent ce spune corpul meu, vreau să fiu la Tokyo. O fac pentru mine, pentru mama și sora mea, dar și pentru că simt că merit să fiu pe acea scenă, la Jocurile Olimpice", a mai spus argentinianul.
12 partide oficiale a disputat Del Potro din octombrie 2018 până în prezent.
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
ACUM O ZI
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
IERI LA 14:30