Simona Halep, Serena Williams, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Naomi Osaka și Dominic Thiem au fost cazați la Adelaide, spre revolta celorlalți participanți la Australian Open, care au fost carantinați la Melbourne. Organizatorii primului turneu de Grand Slam din 2021 au fost acuzați că îi favorizează pe tenismenii clasați pe primele locuri din clasament, care ar beneficia de condiții mult mai bune la Adelaide, orașul natal al antrenorului Simonei Halep, Darren Cahill.
Directorul turneului, Craig Tiley, a recunoscut că cele șase staruri din tenis cazate la Adelaide beneficiază de condiții mai bune, dar asta pentru că merită să fie tratați mai bine având în vedere performanțele pe care le-au obținut de-a lungul carierelor lor: "Am impresia că lumea vede asta ca tratament diferențiat, dar aici vorbim despre jucătorii de top. Regula mea e că dacă ești la cel mai înalt nivel, campion de Grand Slam, atunci e natural să ai parte de cele mai bune condiții, asta primești când ești cel mai bun din lume", a spus Craig Tiley.
Tenis
Simona Halep, despre cel mai frumos moment din carieră: "Ăsta a fost tot timpul visul meu"
ACUM 6 ORE

Organizatorii de la Australian Open, criticați dur pentru diferențele de tratament

Jeremy Chardy a fost cea mai puternică voce care a vorbit despre discriminare în cazul carantinării de la Adelaide și Melbourne: "Toți am fost surprinși când am auzit asta în privința celor care fac parte din top! Este foarte ciudat, ca să fiu elegant. Ei vor avea posibilitatea să meargă la sala de forță, să se antreneze la hotel, să-și facă exercițiile în mod normal. Toți vor putea ieși, vor putea chiar să trăiască normal.
Au oricum o mulțime de privilegii. Dacă vor putea face mai mult decât noi, cei carantinați la Melbourne, deja nu se mai poate vorbi despre aceeași pregătire. E foarte ciudat pentru un sport unde toți ar trebui să avem șanse egale. Sunt curios ce s-ar fi întâmplat cu Federer dacă ar fi venit", a fost opinia lui Jeremy Chardy în cotidianul L’Equipe.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Tenis
Simona Halep, îngrijorată înainte de startul sezonului din 2022: "Cred că asta m-ar încurca mental!"
ACUM 19 ORE
Tenis
Simona Halep, despre completarea echipei pentru 2022: "Cu el n-aș fi ajuns la accidentări grave!"
28/11/2021 LA 14:27