Primul Grand Slam al anului se confruntă cu o adevărată criză. Haosul s-a declanșat la Melbourne în momentul în care jucătorii au început să sosească, în curse speciale, în condițiile impuse de organizatori. Deși niciun sportiv nu a ieșit pozitiv la testarea din Australia, 72 dintre aceștia au fost anunțați că nu vor putea să iasă deloc din camera de hotel pentru următoarele 14 zile și trebuie să își ia adio de la antrenamente. Și asta pentru că la testarea obligatorie de la sosirea în Australia, mai mulți pasageri au ieșit pozitiv la Covid: aceștia erau fie oameni din staff-ul jucătorilor, fie membri ai echipajului aeronavei.
Jucătoarele au protestat cel mai vehement, printre ele numărându-se și Sorana Cîrstea. Acestea au spus că australienii au schimbat din mers regula, deși dăduseră asigurări inițial că zborurile sunt special gândite astfel încât în cazul înregistrării unui caz pozitiv repercusiunile să fie minine: doar jucătorul testat pozitiv sau al cărui membru din staff era găsit pozitiv avea să fie izolat în regim strict, împreună cu prestabilitul "cohort", adică jucătorul cu care se înțelese să facă echipă la antrenamente pentru prima săptămână a izolării.

Solicitarea organizatorilor pentru jucătorii carantinați la Adelaide

Tenis
Secretul lui Carlos Alcaraz, dezvăluit de Marius Copil! "Nu-i place stilul ăla de joc"
ACUM 16 ORE
Australienii încearcă pe cât posibil să gestioneze diferit situația jucătorilor carantinați la Adelaide, acolo unde au fost transportate starurile din tenisul mondial: Simona Halep, Novak Djokovic, Rafael Nadal, Serena Williams, Naomi Osaka și Dominic Thiem. Aceștia din urmă au primit acceptul organziatorilor de a se antrena câte cinci ore pe zi (pregătire pe terenul de tenis și în sala de forță), însă nu fără a scăpa de criticile tenismenilor carantinați la Melbourne, care au spus despre jucătorii de top că primesc tratament diferențiat.
Pentru a aplana revolta izbucnită la Melbourne, organizatorii de la Australian Open le-au cerut Simonei Halep și celorlalți jucători de la Adelaide să nu mai posteze imagini sau videoclipuri de la antrenamente pe rețelele de socializare. Organizatorii au această rugămintepentru ca jucătorii carantinați la Melbourne să nu fie și mai indignați de situația în care se regăsesc.
Naomi Osaka a postat o imagine de la Adelaide în urmă cu câteva zile, fotografie care a pornit un val uriaș de critici. Nipona zâmbea pe teren și era însoțită de 4 oameni din staff. Pe fondul criticilor, Osaka a fost nevoită să șteargă imaginea, în condițiile în care restul jucătorilor nici măcar nu pot avea un staff atât de numeros.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Diriyah Tennis Cup
Alexander Zverev a revenit cu succes pe teren! Germanul l-a învins pe Thiem la Diriyah Cup
IERI LA 15:40
Tenis
Un tenismen din noua generație i-a pus gând rău lui Novak Djokovic! "El e jucătorul de bătut"
07/12/2022 LA 20:55