Manolo Santana, unul dintre simbolurile tenisului spaniol, a murit azi, la vârsta de 83 de ani. Santana, unul dintre cei mai mari sportivi din istoria sportului spaniol, având în palmares patru titluri de Grand Slam în palmares, a murit la Marbella, acolo unde avea stabilită reședința.
Manolo Santana a fost și lider mondial de-a lungul carierei sale, în 1966, potrivit jurnalistului Lance Tingay. Santana a luat contact cu tenisul pe vremea când era copil de mingi la clubul Velázquez din Madrid. Fostul mare tenismen spaniol a câștigat de două ori titlul de la Roland Garros (1961 și 1964), Wimbledon în 1966 și US Open în 1965.
Tenis
"O veste cumplită!" Simona Halep și Rafael Nadal, îndurerați de moartea legendarului Manolo Santana
11/12/2021 LA 17:39

Manolo Santana s-a stins din viață de 83 de ani

Santana, care suferea de Parkinson, locuia în Marbella, acolo unde s-a și stins din viață. Ultima poziție oficială pe care a ocupat-o a fost președinte de onoare în cadrul turneului Mutua Madrid Open, pe care Ion Țiriac l-a vândut de curând în schimbul unei sume cuprinse între 200 și 250 de milioane de euro, aceasta fiind valoarea la care a fost estimat turneul de către câțiva experți financiari.
Manolo Santana a cucerit de asemenea și titlul în proba de dublu la Roland Garros, în 1963, alături de Roy Emerson. În întreaga sa carieră, Santana a obținut 864 de victorii și a încasat 227 de înfrângeri în proba de simplu. A cucerit 72 de turnee în întreaga sa carieră și a fost de două ori finalist al Cupei Davis (1965 și 1967). "Manolo a fost un magician pe zgură, lovea mingea din cele mai incredibile unghiuri, te înnebunea cu mingile înalte și sclipirile lui. Își îmbunătățise voleul atât de mult încât era periculos și pe iarbă", a spus Rod Laver.
Australian Open
"Totul a devenit un circ" Victoria Azarenka rupe tăcerea în legătură cu situația lui Djokovic
ACUM 4 MINUTE
Australian Open
Zverev - Millman - Australian Open
ACUM 13 MINUTE