Manolo Santana, unul dintre simbolurile tenisului spaniol, a murit sâmbătă, la vârsta de 83 de ani. Santana, unul dintre cei mai mari sportivi din istoria sportului spaniol, având în palmares patru titluri de Grand Slam în palmares, a murit la Marbella, acolo unde avea stabilită reședința.
Manolo Santana a fost și lider mondial de-a lungul carierei sale, în 1966, potrivit jurnalistului Lance Tingay. Santana a luat contact cu tenisul pe vremea când era copil de mingi la clubul Velázquez din Madrid. Fostul mare tenismen spaniol a câștigat de două ori titlul de la Roland Garros (1961 și 1964), Wimbledon în 1966 și US Open în 1965.
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Meci epic între Alcaraz şi Berrettini. Halep şi Ruse, eliminate la dublu
PESTE O ORĂ

Simona Halep și Rafael Nadal, mesaje emoționante la aflarea veștii morții lui Manolo Santana

"Azi am pierdut o legendă a tenisului, un om grozav și bun. Odihnește-te în pace, Manolo Santana", a scris Simona Halep pe rețelele de socializare.
"Tocmai am primit vestea cumplită a trecerii în neființă a marelui nostru Manolo Santana. După cum am spus de multe ori în trecut: îți mulțumesc foarte mult pentru ceea ce ai făcut pentru țara noastră și pentru că ai marcat calea atâtor tineri tenismeni. Ai fost mereu un punct de reper, un prieten și o persoană apropiată tuturor. Ne va fi dor de tine, Manolo; vei fi mereu unic și special. Salutări familiei tale și multă putere în acest moment. Nu te vom uita niciodată!", a scris Rafael Nadal pe rețelele de socializare.
În întreaga sa carieră, Santana a obținut 864 de victorii și a încasat 227 de înfrângeri în proba de simplu. A cucerit 72 de turnee în întreaga sa carieră și a fost de două ori finalist al Cupei Davis (1965 și 1967). "Manolo a fost un magician pe zgură, lovea mingea din cele mai incredibile unghiuri, te înnebunea cu mingile înalte și sclipirile lui. Își îmbunătățise voleul atât de mult încât era periculos și pe iarbă", a spus Rod Laver.
Tenis
Ora de start la meciul Simona Halep – Danka Kovinic, în al treilea tur la Australian Open 2022
ACUM O ORĂ
Australian Open
"Poate Rafa Nadal să câștige titlul la Australian Open 2022?" Mats Wilander nu a stat pe gânduri
ACUM 4 ORE