articol scris de Nicu Alexandru Savin
La turneul ”Thiem's seven”, disputat pe zgură la Kitzbuhel, au participat 8 jucători; nume importante din circuit, care au fost împărțiți în două grupe. În urma partidelor din grupe, unde s-a jucat după sistemul ”fiecare cu fiecare”, primii doi clasați s-au calificat în semifinale.
https://i.eurosport.com/2020/07/10/2848013.jpg
Roland-Garros
Holger Rune - Hugo Gaston - Roland-Garros
ACUM 9 ORE
Astfel, în prima semifinală, câștigătorul grupei A, austriacul Dominic Thiem, l-a întâlnit pe ibericul Roberto Bautista-Agut, care s-a clasat pe locul secund în grupa B. După trei victorii fără set pierdut în grupe, contra lui C.Ruud, A.Rublev și J.L.Struff, austriacul pleca favorit și a avut un start perfect, conducând cu 4-1 cu dublu break în primul set. Așa cum a demonstrat de atâtea ori, Roberto Bautista nu a cedat și a reușit o revenire spectaculoasă, egalând la 4, după care s-a mers cu seviciul până în tie-break. Spaniolul s-a impus cu 8-6, adjudecându-și astfel primul set, dar apoi jocul a curs într-o singură direcție. Ulterior, Thiem a controlat cu autoritate disputa și a câștigat următoarele două seturi cu același scor, 6-2, obținând astfel biletul pentru finală.
https://i.eurosport.com/2020/07/11/2848463.png
În cea de-a doua semifinală, amânată din cauza vremii nefavorabile pentru sâmbătă, italianul Matteo Berrettini (câștigătorul grupei B cu victorii la Bautista-Agut și D.Novak, dar și o înfrângere cu K.Khakhanov) l-a înfruntat pe rusul A.Rublev (locul 2 în grupa A, după victorii contra lui C.Ruud și J.L.Struff și o înfrâgere cu Thiem). În primul set s-a mers cu serviciul până la scorul de 5-4 pentru Rublev, moment în care rusul a reușit break-ul, trecând în avantaj la general. În setul secund, cei doi au continuat să servească foarte bine și s-a ajuns în tie-break, fără ca vreunul să reușească să câștige contra serviciului. După ce a salvat o minge de set la 5-6, Rublev s-a impus în cele din urmă cu 8-6 în tie-break și s-a calificat astfel în finală, unde urma să îl întâlnească din nou pe D.Thiem.
https://i.eurosport.com/2020/07/11/2848654.jpg

Finala Thiem's seven, decisă la super-tie-break

În actul final, Thiem părea mare favorit, mai ales că adversarul său terminase cu doar câteva ore în urmă meciul din semifinale. Totuși, A.Rublev nu a acuzat oboseala și s-a impus clar în primul set, scor 6-2. Rusul a continuat să evolueze foarte bine și a condus cu break în față și în cel de-al doilea set, însă ploaia a întrerupt partida la scorul de 4-3 în favoarea sa. Pauza i-a priit mai mult lui Thiem, care a făcut un break imediat după reluare, iar apoi a mai reușit unul egalând situația la general, după 7-5 în setul 2.
Din cauza vremii instabile, organizatorii au decis ca finala să se încheie în urma unui super-tie-break până la 10, așa cum se obișnuiește în meciurile de dublu la majoritatea turneelor. Acolo, A.Rublev a fost mereu în față și după ce D.Thiem a salvat 2 mingi de meci, rusul a convertit-o pe cea de-a 3-a, impunându-se astfel cu 10-8.
Fiind un turneu demonstrativ, s-a disputat și ”finala mică” între M.Berrettini și Bautista Agut, meci câștigat de italian după 2 seturi, scor 6-4, 6-2.
Una peste alta, turneul din Austria a fost un real succes, iar speranțele iubitorilor de tenis că acest sport va reveni curând la normalitate sunt în creștere.
Primul turneu ATP care se va disputa după întreruperea din luna martie va avea loc la Washington în intervalul 14-21 august. Tenisul feminin va reveni ceva mai repede, pe 3 august, când va începe turneul de la Palermo, turneu la care și-a anunțat participarea și Simona Halep.
https://i.eurosport.com/2020/07/09/2847462.jpg
Roland-Garros
Casper Ruud - Lorenzo Sonego - Roland-Garros
ACUM 10 ORE
Roland-Garros
Madison Keys - Elena Rybakina - Roland-Garros
ACUM 11 ORE