"Astăzi, dacă erau doi învingători, era mai corect", a declarat Thiem, imediat după finală, la ceremonia de premiere, felicitându-l pe Zverev.
"Am început să ne cunoaștem în 2014 și am devenit, în scurt timp, prieteni. Eram undeva pe la locul 200 ATP. Apoi, în 2016 a început o mare și frumoasă rivalitate. Am făcut lucruri superbe împreună, pe teren și în afara lui. Mi-aș fi dorit să poată fi doi învingători azi. Ambii am fi meritat-o. Sascha, mi-ai spus după finala de la Madrid că voi câștiga un titlu de Mare Șlem. O vei face și tu, cu siguranță, îți vei face părinții mândri", a mai spus Thiem, răspunzând discursului încărcat de emoții al germanului, care nu și-a putut stăpâni lacrimile.

Dominic Thiem, campion la US Open cu tolba plină de recorduri

Laver Cup
Laver Cup 2021 debutează vineri pe Eurosport! Cine joacă în prima zi de concurs la Chicago
ACUM 14 ORE
Dominic Thiem a scris mai multe recorduri prin victoria de la US Open, 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6(6) în fața lui Zverev. Aflat la a patra sa finală în turneele de Mare Șlem, Dominic Thiem a reușit să profite de faptul că, în fine, nu s-a mai duelat cu un membru din "Big 3", anterior fiind învins în două rânduri de Rafael Nadal la Roland Garros și de Novak Djokovic la Australian Open, la începutul acestui an.
În acest moment, toți cei cinci jucători care au pierdut consecutiv primele trei finale de Grand Slam disputate în tenisul masculin, au reușit să obțină și cel puțin un trofeu. Thiem le calcă pe urme lui Goran Ivanisevic și Andre Agassi, care au spart gheața după ce au pierdut primele trei finale, în timp ce Andy Murray și Ivan Lendl rămân singurii jucători care au pierdut primele patru finale de Grand Slam disputate înainte de a se încorona.
US Open
De ce nu a reușit Djokovic "Calendar Grand Slam": "Participarea la Jocurile Olimpice, o mare eroare"
ACUM 15 ORE
Tenis
Naomi Osaka n-a glumit cu anunțul de la US Open! Decizia de ultim moment luată de niponă
ACUM 17 ORE