A fost denumită confruntarea secolului de scenariști și regizori, care au fost atât de impresionați de tensiunea acelei finale încât au creat o versiune cinematografică. Bjorn Borg, rece, sobru, serios și foarte strict versus John McEnroe, rebel, direct, vulcanic și arțăgos, un meci în care spectacolul este garantat.
Acel meci a intrat în istorie încă dinainte de a fi jucat, asta pentru că interesul era extrem de ridicat datorită rivalității pe care cei doi au construit-o la acea vreme. John McEnroe, în vârstă de 21 de ani, foarte cunoscut în tabloidele din Londra pentru escapadele lui, aflat la prima finală la Wimbledon, avea să-l întâlnească pe Bjorn Borg, de patru ori campion la All England Club și campion en-titre.
https://i.eurosport.com/2020/03/25/2799188.jpg
US Open
John McEnroe e convins că Novak Djokovic va câștiga US Open! "Sunt gata să pariez pe succesul lui!"
25/08/2021 LA 13:06

Borg – McEnroe, confruntarea secolului

McEnroe vs. Borg: stângaci vs. dreptaci, ofensiv vs. defensiv, foc vs. gheață, geniu nebun vs. mașinărie = o rivalitate îndrăgită de toată lumea. Londonezii își aleseseră deja favoritul, pe Borg, asta pentru că Bjorn era mult mai rezervat în declarații, mult mai cuminte în apariții și cu toții știm că britanicii sunt conservatori.
De partea cealaltă, McEnroe sfida orice regulă, se certa cu arbitrii, cu spectatori aflați în tribune, mulți îl aseamănă pe Kyrgios de azi cu McEnroe de ieri. Avea ieșiri necontrolate pe teren și de multe ori apela la tot felul de discuții contradictorii pentru a-și distrage adversarii. Totuși, pe Bjorn l-a respectat, iar în finala de la Wimbledon din 1980 s-a abținut pe cât posibil, comentatorii acelui meci chiar precizând cu mirare că John e foarte cuminte în reacții comparativ cu alte meciuri.

Bjorn Borg, reacție de gheață

McEnroe a început meciul perfect, a câștigat primul set cu 6-1, iar tribuna oficială a suedezului era înghețată, asta pentru că Bjorn nu părea să aibă reacție. Desigur, tensiunea era uriașă, Borg nici măcar nu putea concepe să cedeze în fața lui McEnroe. Setul secund a fost adjudecat de Borg în prelungiri, 7-5.
https://i.eurosport.com/2020/03/25/2799187.jpg
Setul trei a fost câștigat tot de Borg, care s-a apropiat iminent de cel de-al cincilea titlu pe iarba de la All England Club. În acel moment, John a încercat pe cât posibil să-și ascundă emoțiile, așa cum făcea suedezul, iar exemplul urmat l-a avantajat, asta pentru a trimis meciul în set decisiv după ce l-a câștigat pe al patrulea în tie-break, 7-6 (16).
Paisprezece game-uri mai târziu și o multitudine de puncte de cotitură, Borg a fost cel care a ridicat tot publicul prezent pe Centre Court în picioare, cel care i-a determinat pe comentatori să urle de bucuria de a fi văzut live un meci istoric, cel care l-a redus la tăcere pe americanul rebel, plin de talent și visuri. S-a încheiat cu 1-6, 7-5, 6-3, 6-7 (16), 8-6 win și al cincile titlu pentru Borg la Wimbledon. Anul următor, în 1981, John era cel care ridica deasupra capului marele trofeu la Wimbledon.

Versiune cinematografică a finalei din 1980 de la Wimbledon

Emblematică finală a turneului de tenis de la Wimbledon din anul 1980, dintre suedezul Bjorn Borg şi americanul John McEnroe, are propria versiune cinematografică. Filmul, intitulat Borg - McEnroe, confruntarea secolului, se axează pe personalitatea celor doi tenismeni şi arată latura umană a acestui meci antologic câştigat de glacialul jucător suedez (1-6, 7-5, 6-3, 6-7, 8-6).
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
John McEnroe nu lasă loc de dubii! Cine e "The GOAT" în opinia legendarului tenismen american
26/06/2021 LA 13:25
Wimbledon
"You cannot be serious!" 40 de ani de la cea mai cunoscută reacție nervoasă de pe un teren de tenis
22/06/2021 LA 13:42