Marele campion elvețian, Roger Federer (la acea vreme pe locul 17 ATP) a câștigat, pe 29 ianuarie 2017, pentru a cincea oară în carieră Australian Open, după o finalăepică disputată în compania marelui lui rival, Rafael Nadal (9 ATP la acel moment). În vârstă de 35 de ani (n 2017), Federer a demonstrat încă o dată de ce este probabil cel mai mare tenismen din toate timpurile, alături de Nadal și Djokovic, el arătând un joc de excepție pe "Rod Laver Arena", revenind de la 1-3 în setul decisiv.
La capătul unui meci care a durat trei ore și 37 de minute, Federer s-a impus cu 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3 și și-a adjudecat al 18-lea titlu de Grand Slam al carierei, record absolut în tenisul mondial la acel moment. Între timp, elvețianul a mai câștigat două astfel de titluri, la Wimbledon în 2017 și Australian Open în 2018.

Ce a spus Roger Federer după finala din 2017

Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 10 ORE
Nici nu știu ce să spun, nu prea am cuvinte. Rafa a spus niște cuvinte minunate. În primul rând, vreau să-l felicit pe Rafa pentru această revenire. Niciunul dintre noi n-am fi crezut că vom ajunge din nou într-o finală de Grand Slam dacă întrebai acum patru, cinci luni. Dar iată că am ajuns în finală și sunt fericit. Eram mulțumit chiar dacă pierdeam. Tenisul e foarte greu. Le mulțumesc celor din echipa mea, nu credeam că voi ajunge aici, dar am reușit.
https://i.eurosport.com/2020/04/21/2809057.jpg

Ce a spus Rafael Nadal după finala din 2017

Îl felicit pe Roger și pe întreaga lui echipă. Este fantastic modul în care joacă după o pauză atât de lungă în care nu a fost în circuit, e foarte greu să realizezi așa ceva. Cu siguranță ai lucrat foarte mult pentru a ajunge la acest nivel de tenis. Felicitări! A fost o lună minunată pentru mine, pentru prima dată în carieră petrec o lună întreagă în Australia. Am jucat la Brisbane, apoi la Sydney și de trei săptămâni sunt la Melbourne. O lună minunată, m-am simțit foarte bine, o țară superbă. Amosfera este fantastică la toate turneele jucate aici, în special aici, la Melbourne. Întotdeauna va fi în inima mea acest turneu. Am avut un turneu foarte bun, mi-a fost greu să joc în sezonul trecut fără să fiu 100%. Am lucrat mult, m-am antrenat mult. Am luptat în aceste două săptămâni. A fost un meci grozav, probabil că Roger a meritat puțin mai mult decât mine. Voi continua să încerc, simt că m-am întors la un nivel foarte înalt. Voi continua să lupt întreg sezonul. Sper să am un sezon foarte bun și să mă întorc de multe ori aici. Voi încerca să câștig trofeul. Vă mulțumesc mult.
https://i.eurosport.com/2020/04/21/2809059.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
IERI LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44