Ediția din 2009 de la Australian Open va rămâne una de neuitat pentru Rafael Nadal, asta din mai multe puncte de vedere. În primul rând, marele campion iberic s-a impus pe Rod Laver Arena pentru prima oară, titlul pe care l-a cucerit după finala disputată cu Federer fiind singurul al lui la Australian Open (în total, Nadal are 19 titluri de Grand Slam).
La acea vreme lider mondial în clasamentul ATP, Rafael Nadal l-a învins pe al doilea favorit al competiției, Roger Federer, scor 7–5, 3–6, 7–6(3), 3–6, 6–2, cucerind, așa cum am menționat anterior, primul și singurul lui titlu la Australian Open. Finala din Australia nu a fost singurul meci memorabil de la acea ediție, dar și semifinala dintre Nadal și al lui compatriot, Fernando Verdasco.

Rafael Nadal vs. Fernando Verdasco, semifinala de la Australian Open 2009

Tenis
Federer, Nadal sau Djokovic: cine e cel mai bun? Răspunsul lui Schett și ce spune de Next Gen
01/04/2020 LA 11:49
Așa cum a fost numit la acea vreme, El Classico din tenis, meciul dintre Nadal și Verdasco a ținut publicul cu sufletul la gură timp de cinci ore și 14 minute de joc. Cei doi spanioli au și înregistrat un record pe Rod Laver Arena, al doilea cel mai lung meci din istoria Australian Open. Scorul final a fost 6-7 (1), 6-4, 7-6 (2), 6-7 (1), 6-4, un meci încheiat după ora 1 noaptea, ora locală.
https://i.eurosport.com/2020/04/01/2801911.jpg
Verdasco a fost cel care a câștigat primul set, raliuri lungi, lovituri care au sfidat legile fizicii și multe momente de cotitură. Fernando s-a impus la tie-break, un tie-break pe care l-a dominat și în care Nadal nu a câștigat decât un punct. Setul secund a fost și el foarte echilibrat, însă Nadal a reușit să și-l adjudece fără a avea nevoie de prelungiri. Al doilea tie-break al meciului a fost adjudecat de Nadal la 2, însă Verdasco a trimis meciul în setul cinci impunându-se tot la tie-break în setul 4. Manșa decisivă a fost la fel de echilibrată, însă Nadal a avut un plus de prospețime care i-a adus victoria.
“În ultimul game, la 0-40, am început să plâng. Era atât de multă tenisune. Fernando juca, cred eu, la cel mai bun nivel al lui. Merita să fie în finală, de asemenea”, a spus Nadal la interviul de după meci. Acea semifinală este fără îndoială una dintre cele mai tensionate jucate vreodată în Era Open. Ambii stângaci, ambii din Spania, ambii cu o dorință de victorie nemaivăzută, însă un singur învingător. Câștigătorul acelei semifinale avea să fie încoronat campion la Australian Open în 2009, o ediție pe care nu o va uita niciodată prin multitudinea de reușite pe care le-a bifat. Pentru Nadal era primul titlu al anului, al 32-lea la total. Pentru el era al șaselea titlu de Grand Slam al carierei, primul la Australian Open.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
19/05/2022 LA 05:08