După cum precizam zilele trecute, în cadrul competiției de tip WTA International de la Linz (Austria) vom avea nu mai puțin de șapte reprezentante, potrivit informațiilor furnizate de freelancer-ul Daniel Radu (facebook.com/danielradutenis).
Două dintre acestea au fost direct acceptate pe tabloul principal de simplu, anume Patricia Țig (56 WTA) și Irina Camelia Begu (76 WTA), în timp ce astăzi, după retrageri, Sorana Cîrstea (87 WTA) și Ana Bogdan (91 WTA) s-au alăturat și ele Patriciei și Irinei, fără a mai fi nevoite să evolueze în calificări. Acolo o vom avea pe Irina Bara (115 WTA), în timp ce o veste mai puțin pozitivă vine din partea Monicăi Niculescu (142 WTA), care s-a retras de pe lista de așteptare, deși era la trei lungimi distanță de a accede.
Wimbledon
Ana Bogdan, eliminată în turul 1 la Wimbledon 2021! Înfrângere grea cu Anastasia Pavlyuchenkova
30/06/2021 LA 11:07

România, cu 7 reprezentante la turneul WTA de la Linz

Aceasta din urmă va participa totuși la dublu, unde solicitarea din punct de vedere fizic nu este la fel de mare, alături de veterana Vera Zvonareva din Rusia. În proba pe echipe le vom mai putea susține pe Laura Paar / Julia Wachaczyk (Germania) și Irina Camelia Begu / Nadia Podoroska (Argentina). Begu și Podoroska se vor înscrie pe cele trei locuri rămase disponibile la fața locului, prin pozițiile ocupate în clasamentul de simplu, tactică la care pot apela și restul româncelor.
Calificările vor avea loc între 7 și 8 noiembrie, în două tururi, iar meciurile de pe tablourile principale în intervalul 9-15 noiembrie. Capetele de afiș vor fi Aryna Sabalenka (Belarus, 11 WTA) și Elise Mertens (Belgia, 21 WTA). Elena Rybakina și Marketa Vondrousova au declarat forfait, încheindu-și astfel sezonul în mod oficial. Cea care se va impune la final pe hard-ul din sala de la Linz își va adjudeca 280 de puncte în ierarhia mondială.
Roland-Garros
Ana Bogdan, lăudată după prestația de la Roland Garros. Româncă a pierdut dramatic cu Paula Badosa
05/06/2021 LA 04:12
Roland Garros
Haos pe sfertul Soranei Cîrstea la Roland Garros! Vom avea o semifinalistă care nu e în top 20 WTA
02/06/2021 LA 15:55