După cum precizam zilele trecute, în cadrul competiției de tip WTA International de la Linz (Austria) vom avea nu mai puțin de șapte reprezentante, potrivit informațiilor furnizate de freelancer-ul Daniel Radu (facebook.com/danielradutenis).
Două dintre acestea au fost direct acceptate pe tabloul principal de simplu, anume Patricia Țig (56 WTA) și Irina Camelia Begu (76 WTA), în timp ce astăzi, după retrageri, Sorana Cîrstea (87 WTA) și Ana Bogdan (91 WTA) s-au alăturat și ele Patriciei și Irinei, fără a mai fi nevoite să evolueze în calificări. Acolo o vom avea pe Irina Bara (115 WTA), în timp ce o veste mai puțin pozitivă vine din partea Monicăi Niculescu (142 WTA), care s-a retras de pe lista de așteptare, deși era la trei lungimi distanță de a accede.
Billie Jean King Cup
Ana Bogdan, extrem de emoționată după victoria cu Galfi! "Am avut lacrimi în ochi"
11/11/2022 LA 16:33

România, cu 7 reprezentante la turneul WTA de la Linz

Aceasta din urmă va participa totuși la dublu, unde solicitarea din punct de vedere fizic nu este la fel de mare, alături de veterana Vera Zvonareva din Rusia. În proba pe echipe le vom mai putea susține pe Laura Paar / Julia Wachaczyk (Germania) și Irina Camelia Begu / Nadia Podoroska (Argentina). Begu și Podoroska se vor înscrie pe cele trei locuri rămase disponibile la fața locului, prin pozițiile ocupate în clasamentul de simplu, tactică la care pot apela și restul româncelor.
Calificările vor avea loc între 7 și 8 noiembrie, în două tururi, iar meciurile de pe tablourile principale în intervalul 9-15 noiembrie. Capetele de afiș vor fi Aryna Sabalenka (Belarus, 11 WTA) și Elise Mertens (Belgia, 21 WTA). Elena Rybakina și Marketa Vondrousova au declarat forfait, încheindu-și astfel sezonul în mod oficial. Cea care se va impune la final pe hard-ul din sala de la Linz își va adjudeca 280 de puncte în ierarhia mondială.
Billie Jean King Cup
România - Ungaria 4-0, în Billie Jean King Cup | Cristian și Niculescu au câștigat meciul de dublu
11/11/2022 LA 14:44
Transylvania Open
Ana Bogdan, eliminată în primul tur la Transylvania Open! Jule Niemeier, victorie în două seturi
10/10/2022 LA 17:32