Campioana olimpică de la Rio 2016, Monica Puig, a dezvăluit că a intrat în depresie după ce a obținut cel mai mare succes al carierei, în urmă cu patru ani. Puig, în vârstă de 26 de ani, a afirmat că nu a știut să gestioneze victoria uriașă de atunci, iar așteptările foarte mari ale celor din jur au afectat-o.
"A fost greu pentru mine să mai joc din nou. Am fost slabă. Oamenii se așteptau la multe de la mine și nu eram pregătită. Am câștigat un singur turneu și am avut succes, dar nu am știut să îl gestionez. A fost dificil pentru mine să mă simt bine și am intrat în depresie. Eram cu familia mea și nu mă puteam bucura. Rețelele de socializare m-au afectat de asemenea. Oamenii pun doar poze când sunt fericiți acolo, nimeni nu vrea să arate lumii cum stă de fapt treaba. Vreau ca toată lumea să știe că nu toate sunt roz în viață", a spus Puig de curând.
Pe 26 septembrie 2016 atingea cea mai bună poziție în clasamentul WTA, locul 26, însă bătălia cu depresia a fost cruntă, iar în prezent ocupă locul 87 WTA. În 2020, Monica Puig nu a disputat niciun meci. În afara medaliei de aur câștigată în 2016, Puig a mai cucerit un singur titlu în carieră, în 2014, la Stasburg. După Rio 2016, Monica a mai jucat o finală pe care a pierdut-o, la Luxemburg, în același an.
Roland Garros
Simona Halep - Qinwen Zheng, în turul doi la Roland Garros, live pe Eurosport 1, în jurul orei 16:00
ACUM 4 ORE
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland-Garros
Nadal a trecut fără probleme de Moutet și e în turul 3 la Roland Garros! Rezumatul partidei
ACUM 4 ORE
Roland Garros
Rafa Nadal, victorie fără emoții cu Moutet, la Roland Garros! Borna impresionantă atinsă de iberic
ACUM 4 ORE