Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bublik, un munte de fair-play, după descalificarea lui Rublev. Rusul, apărat: "Urăsc asta. Este ridicol"

Maria Olteanu

Actualizat 01/03/2024 la 19:58 GMT+2

Andrey Rublev, al doilea favorit al turneului de la Dubai, a fost descalificat din semifinala cu Alexander Bublik după ce ar fi înjurat în limba rusă în direcția unui arbitru de linie. După meci, adversarul său a susținut o conferință de presă, în care i-a luat apărarea rusului, considerând că nu este corect modul în care acesta a fost tratat.

Andrey Rublev is dismissed by the court supervisor after shouting at a line judge while playing Alexander Bublik of Kazakhstan in their semifinal match during the Dubai Duty Free Tennis Championships at Dubai Duty Free Tennis Stadium on March 01, 2024

Credit imagine: Getty Images

Andrey Rublev, al cincilea jucător al lumii și al doilea favorit la turneul de 500 de puncte de la Dubai, a fost descalifiat vineri din meciul cu Alexander Bublik, în semifinale. Rusul a părăsit competiția pentru "remarci injurioase" la adresa unui arbitru de linie.
Totul s-a întâmplat în setul decisiv, la scorul 6-5, atunci când Andrey Rublev și-a ieșit din minți și a strigat un mesaj neclar în direcția unui arbitru de linie pe care oficialii l-au etichetat drept înjurături în limba rusă.
Fără a verifica reluările, oficialii au decis descalificarea imediată a lui Andrey Rublev din turneu. Ca urmare, Rublev va pierde toate punctele câștigate în această săptămână, dar și premiul în bani. În plus, al doilea cel mai bine clasat rus din clasamentul ATP va părăsi începând de luni Top 5 mondial.
După meci, adversarul său a analizat cele întâmplate pe final de meci și a avut un discurs din care a reieșit că nu este de acord cu cele întâmplate, fiind de partea rusului.
Bublik a explicat că din punctul său de vedere decizia luată nu a fost tocmai cea corectă, descriind momentul în sine ca fiind ridicol. De asemenea, încă din timpul meciului Bublik a susținut ca meciul să continue, dar arbitrul nu a revenit, în ciuda faptului că nu a consultat vreo reluare prin care să se asigure că arbitrul de linie a înțeles bine cele spuse de rus.

Bublik cere schimbarea regulilor, după descalificarea bizară a lui Rublev

"Avem dovada clară că atunci când există un sistem electronic de apel în turneu nu sunt astfel de probleme. Jucătorii nu sunt nebuni, asta este pasiunea noastră. Pentru asta jucăm, am trăit pentru astfel de momente, am crescut visând să jucăm pe astfel de arene.
Apelurile cu întârziere au loc tot timpul, mai ales pe astfel de suprafețe. Ajungi la o situație ca asta și te întrebi. Este vina lui Andrey? Poate fi. Este vina arbitrului? De asemenea, poate fi el cel vinovat.
Nu putem elimina jucătorii. Jucătorii trebuie să rămână. Tenisul se datorează lor, pentru că noi jucăm, nu invers. Dacă ar exista un sistem potrivit nu s-ar mai întâmpla asta. Ajungi să pierzi după ce ai luptat trei ore. Pierzi și puncte, ieși prost și în presă. Urăsc asta. Pentru mine este ridicol.
Asta trebuie să înțelegem. Nu putem suspenda jucători, dar putem elimina cu ușurință arbitrii de linie, iar asta ar rezolva multe probleme.
Mă îndoiesc foarte mult că Andrey a spus ceva nebunesc. Nu este genul ăsta de om. Dar cred că acestea sunt regulile. Arbitrii doar au urmat procedura. Păcat că s-a terminat așa.
Nu sunt multe de spus. Cu tot respectul, a fost un meci grozav și amândoi meritam să câștigăm. Mulțimea era acolo și am fi putut juca unul dintre cele mai grozave meciuri unul împotriva celuilalt. Păcat că s-a terminat așa. Îmi doresc ca Andrey să revină cât mai curând posibil", a spus Bublik, la finalul meciului în care adversarul său a fost descalificat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo