Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

S-a aflat ce i-a zis Andrey Rublev arbitrului de linie la Dubai. Rusul a fost descalificat pentru 2 cuvinte

Irina Aldea

Actualizat 01/03/2024 la 20:46 GMT+2

Andrey Rublev a fost vineri descalificat de la Dubai după ce ar fi înjurat în limba rusă un arbitru de linie. Rusul a pierdut toate punctele câștigate săptămâna aceasta, dar și premiul în bani.

Andrey Rublev, Dubai

Credit imagine: Getty Images

Andrey Rublev, al cincilea jucător al lumii și al doilea favorit la turneul de 500 de puncte de la Dubai, a fost descalifiat vineri din meciul cu Alexander Bublik, în semifinale. Rusul, care a avut setul decisiv în mână, a părăsit competiția pentru "remarci injurioase" la adresa unui arbitru de linie.
După ce a cedat avantajul din setul al treilea, Rublev și-a pierdut mințile și a început să urle și să insulte un arbitru de linie în timpul celui de-al șaselea punct al celui de-al 11-lea game. Rusul i-ar fi strigat oficialului "Nenorocitul dracului" în limba rusă, iar pentru aceste două cuvinte a fost imediat descalificat, în ciuda faptului că Bublik, adversarul său, a cerut continuarea meciului.
CITEȘTE ȘI:

S-a aflat ce i-a zis Andrey Rublev arbitrului de linie la Dubai. Rusul a fost descalificat pentru 2 cuvinte

Rublev a acuzat arbitrul de linie pentru o decizie greșită în loc să ceară intervenția hawkeye-ului. După intervenția supervizorului, sancțiunea a fost stabilită și nu a existat pentru nicio secundă posibilitatea revocării: descalificare și pierderea tuturor punctelor și premiilor în bani acumulate în această săptămână.
Al doilea cel mai bine clasat rus din clasamentul ATP va părăsi începând de luni Top 5 mondial. Rămâne de văzut ce amendă va primi Andrey Rublev în urma acestui moment regretabil, după prima descalificare a carierei. E important de precizat că Bublik a cerut continuarea partidei, însă oficialii au fost de neînduplecat și au menținut decizia descalificării.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo